Findes der en, findes der flere af Mhairi Mcfarlane


Modtaget af HarperCollins Nordic

UDEN AT SIGE DET HELE:
Det hele starter med det der bryllup. Da Edie bliver taget på fersk gerning, i en mildt sagt pinlig situation, er det hende, der får skylden. For at undgå shitstormen på de sociale medier og de anklagende blikke, fra hendes, nu tidligere, venner, bliver hun tvunget til at forlade byen. Så hun udsendes som ghostwriter, på en biografi, om den nye hotte stjerne Elliot Owen. Det kan vel ikke være så svært?

Jo, faktisk, for det sted hun forvises til er Nottingham, byen hvor hun voksede op. Her bliver Edie tvunget til at bo hos sin deprimerede far og bitre søster, som konstant sætter spørgsmålstegn ved alt, hvad hun gør. Desuden viser superstjernen Elliot sig totalt ude af stand til, at forstå et nej. Da Edie således forvandles tilbage til sit teenage-selv, indser hun, at det er på høje tid at finde ud af, hvem hun egentlig er.
* * * * *

Edie er nok det mest irriterende navn man har fundet på til en kvinde i en romantisk bog. Jeg blev ved med at læse noget ala Eddy. Det skal selvfølgelig ikke trække ned, jeg skulle bare tag mig godt sammen til at læse det rigtigt.

Det hele starter jo ret kaotisk for hende, hun får skylden for noget der slet ikke er hendes skyld. Og her viser forfatteren et ret godt billede af hvordan det sociale medier har magten og hvordan man på en nem og grusom måde kan mobbe andre på.
Men der er håb for Edie på trods af hun nu er tvunget til at bo sammen med hendes far og søster.. Temmelig anstrengt forhold hun har til sin søster, nogen gange havde jeg svært ved at forstille dem begge i 30erne.
Edies håb og chance er Elliot men det er lidt af en kamp at nå ind til ham og få det ud af ham hun ønsker, og hvad er det egentlig hun ønsker i sidste ende og hvad ønsker han?

Jeg var ellers ikke helt så begejstret da jeg læste handlingen.. Det virkede bare for utroværdigt og useriøst. Men jeg må give mig og ligge mig fladt ned og sige at det holder hele vejen igennem. Og når en bog får det til at kilde i hele kroppen så har forfatteren i højeste grad fanget mig.

Og top point for hun ikke bare slutter bogen pludseligt, men der faktisk er en længere slutning som ikke gøre man sidder og føler sig snydt.

5/5

 

 

Leave a Reply