Oprørerne (Sagaen om Talon) af Julie Kagawa

Modtaget af HarperCollins Nordic

UDEN AT SIGE DET HELE:
Ember Hill har forladt drageorganisationen Talon og har sluttet sig til oprørslederen Cobalt og hans folk. Men Ember kan ikke glemme Garret Xavier Sebastian, dragedræberen fra Sankt Georg ordenen, som svigtede sin mission – at udrydde hele Embers slægt, da han reddede hende fra en af Talons snigmordere og dermed underskrev sin egen dødsdom.
Fast besluttet på at redde Garret fra at blive henrettet, forsøger Ember at overbevise Cobalt om, at han skal hjælpe hende med at bryde ind i Sankt Georg ordenens hovedkvarter. De har flere snigmordere efter sig, og da de opdager, at Embers bror er en af dem, indser de, at de kan bruge Garret til deres egen fordel, for han kan bidrage med et helt nyt perspektiv i krigen mellem Talon og Sankt Georg-ordenen.
Men en ny sammensværgelse har set dagens lys, og hemmelighederne som begge sider skjuler er både chokerende og livsfarlige. Ember bliver nødt til at beslutte sig. Vil hun trække sig tilbage og vente til det rette øjeblik til at slå tilbage, eller skal hun starte en krig?
* * * *

Kampen mellem mennesker og dragerne fortsætter i et tempo jeg kan lide. Vi er hurtigere videre fra hvor første bog sluttede og der skal tages hurtige beslutninger for hvad der nu skal ske. Hvem skal man stole og ikke stole på.
Der er måske ikke enighed men det lykkes dem på trods af uenighed at samarbejde.

Da jeg anmelde første bog ønskede jeg lidt mere af Dante og man kan godt sige at han er kommet lidt mere i centrum her og har en større betydning for historien, det synes jeg er så vigtigt.

Bogen er velskrevet og nem at læse. Igen er kapitlerne skiftevis fra forskellige synsvinkler, denne gang lidt flere end sidst, men det fungere ret godt og man får et bedre indblik i hvem de enkle personer er, hvad de tænker og føler.

Hele drage verden får vi også et større indblik i, men jeg er ikke i tvivl om der er meget vi ikke ved endnu og jeg er rigtig spændt på hvad det hele skal ende med.

Jeg har kun en ting som jeg synes fylde alt for meget i bogen. Trekantsdrama! Det er så ligegyldigt. For min skyld må der gerne være trekantsdrama i en bog, det skal bare ikke være pinligt.

Kunne man lide den første så skal man klart læse videre.. og ellers så bare give denne en chance, måske man bliver positivt overrasket.

4/5

 

Leave a Reply