Barn nr. 8 af Kim Van Alkemade

141016

Modtaget af HarperCollins Nordic

UDEN AT SIGE DET HELE:
Det er 1919 da den fireårige Rachel Rabinowitz bliver sendt på børnehjem. Her udfører dr. Mildred Solomon medicinske eksperimenter med børnene som forsøgsdyr. Med store ambitioner om en karriere inden for medicin, udsætter hun Rachel for smertefulde eksperimentelle behandlinger med røntgenstråling, noget som giver Rachel men for livet.

Rachel arbejder som sygeplejerske, da hun møder dr. Solomon 35 år senere. Nu er dr. Solomon cancerpatient. Nu er det Rachel, som har overtaget. Ved uautoriseret at justere på doserne, udsætter hun nu sin plageånd for sin egen medicin. Men før natholdet er slut, må Rachel vælge mellem hævn – eller tilgivelse.

* * * 
Det har virkelig taget mig lang tid at komme igennem denne bog.. Ikke fordi den er dårlig. Men fordi historien er så barsk og mit moder hjerte kan slet ikke holde til det. Hjælper så nok heller ikke at man ved den er baseret på virkelig hændelser.

Man læser skiftevis med at høre om Rachel som barn og hvor hun nu står som voksen og har et ganske okay liv på trods hendes voldsom barndom. Det gav mig to forskellige forhold til hende. Jeg er ikke helt med hende som voksen, det bliver måske bare lidt for kedeligt. Jeg tog mig selv i at læse lidt hurtig og sjusket igennem de kapitler frem for dem hvor hun er barn. Selvom de var de hårde at komme igennem så var det bare der historien levede og skyld i denne bog.

Skal jeg vurder bogen ud fra mine følelser kun, så havde den ikke overlevet, men hvis jeg lige prøver at ligge det fra mig, så er det faktisk en velskrevet bog.
En historie der fortjener at blive læst.
3/5

 

2 Comments on Barn nr. 8 af Kim Van Alkemade

 1. Camila
  25. oktober 2016 at 19:59 (1 år ago)

  Jeg har stået med den i hånden og så hurtigt lagt den tilbage på hylden igen. Jeg tror nemlig heller ikke mit moderhjerte ville kunne klare at læse den. Jeg får nærmest helt ondt i hjertet bare ved tanken om at det er baseret på rigtige hændelser.

  Svar
  • Tanja
   1. november 2016 at 09:37 (1 år ago)

   Jeg forstår godt du går uden om den.. Puha det er en bog der har sat sine spor i en.

   Svar

Leave a Reply