Dragerne (Sagaen om Talon) af Julie Kagawa

bog5Modtaget af HarperCollins Nordic

 

UDEN AT SIGE DET HELE:
For lang tid siden lykkedes det Sankt Georg ordenen at udrydde næsten alle drager. De få, der var tilbage, lærte sig at skjule sig ved at antage menneskelig form – og har siden levet blandt os. Langsomt er de blevet flere, stadigt stærkere, stadigt mere snu. De har skabt Talon, en verdensomspændende organisation, som samler alle dragerne, og nu er de klar til at tage magten fra menneskerne. Ember og Dante Hill er to unge drager, som er vokset op som bror og søster i Talons hemmelige anlæg. De er blevet trænet og forberedt til at infiltrere mennekernes samfund, og den endelige eksamen finder sted i Crescent Beach, en idyllisk badeby i Californien. Ember er nysgerrig og længes efter at opleve en enkelt sommer som en helt almindelig teenager – inden friheden er forbi, og hun skal indtage sin plads i Talons organisation. Men en omstrejfende drage dukker op og sætter spørgsmålstegn ved alt, hvad Ember har lært. Garret Xavier Sebastian er kun 17, men er allerede en erfaren dragedræber. Som soldat i Sankt Georg ordenen er hans opgave at eliminere alle drager – især de unge. Han bliver sendt til Crescent Beach på en opgave: at undersøge to eventuelle Talon-agenter og eliminere dem. Men først skal han være helt sikker på, at de er drager, men med Ember Hill er intet sikkert. Embers mod og selvtillid vender op og ned på alt, hvad Garret har lært. Hvor meget er han villig til at opgive for at finde sandheden om dragerne?
* * * * *
Jeg havde ikke så høje forventninger til denne bog.. for jeg havde læst at det var den nye Twilight, bare med drager.. Det skal man altså stoppe med! Jeg er slet ikke pjattet med Twilight (især efter valg af dårlige skuespiller! Tak for det!) Men denne historie er noget helt andet og meget bedre.. Jeg har aldrig rigtig haft et forhold til bøger med drager, men denne gik lige ind..

Jeg kan godt lide det unaturlige blandet ind i det virkelig liv. Ember er en skøn karakter, hvor jeg dog synes det var synd Dante ikke havde en større rolle i bogen (måske det kommer?) Garret er først en man lige skal se an, men man kommer hurtig til at holde af ham, da man igennem bogen oplever ham fra mange nye sider, sider han vist ikke engang selv kende til. Bogen bliver endnu mere spændende da den omstrejfende drage dukker op. Rigtig bad boy forklædt som motorcykelkørende.

Hvis man er til letlæsning fantasy som dufter af sommer så gem denne til din sommerferie. For bogen indholder også en masse af sol, varme, ungdom, strand og venner.
Afslutningen er kun begyndelsen, jeg skal klart læse næste bog i serien..

5/5

Leave a Reply