Den 5 bølge af Rick Yancey

bog080416Lånt på biblioteket

UDEN AT SIGE DET HELE:
“Den 5. bølge” er første bind i den spændende science fiction-trilogi om 16-årige Cassie, som er et af de få mennesker tilbage på Jorden.
Aliens er ved at udslette hele jordens befolkning og invaderer planeten i ødelæggende bølger. Efter den 1. bølge er der kun mørke. Efter den 2. bølge undslipper kun de heldige. Efter den 3. bølge overlever kun de uheldige. Efter den 4. fjerde bølge kan man kun stole på sig selv. Cassie flygter fra fjender, der ligner mennesker, men dræber alt på deres vej. Hendes eneste håb for at overleve og redde sin lillebror, Sammy, er ved at stole på den mystiske Evan Walker. “Den 5. bølge” er ungdoms sci-fi af bedste skuffe, der både er actionfyldt og nervepirrende.

* * *

Denne bog har jeg vil læse længe.. og ofte sker der det at når jeg ser de snart kommer på film, så presser jeg lige bogen ind i min enorme lange “jeg vil læse NU!! liste”… Det skete med denne og jeg måtte bare læser den. Desværre var den ikke på mofibo så det blev en tur på biblioteket.. Og egentlig så vil jeg også helst have bøgerne i hænderne.. er bare lidt af en dør til at få afleveret mine bøger. Jeg har efterfølgende set filmen… (se traileren nederst) Så en lidt anderledes anmeldelse hvor jeg stiller filmen op mod bogen.

Bogen starter rigtig godt ud.. Bølgerne er godt i gang fra start af og Cassie normale hverdag er for længst forbi, man får løbene fortalt hvordan det hele er sket og det sker fra forskellige synsvinkler hvilket giver god mening og fungere godt. Tempoet i bogen er højt, måske lidt for højt.. Især omkring hvor hun møder Evan Walker. Det som om forfatteren lige et øjeblik har glemt at trække vejret og vil for meget med handlingen, hvilket er super ærgerligt.. Men ideen med den 5. bølge er skarpt tænkt og noget af en skræmmende tanke.. Jeg håber at nu har forfatteren påbegyndt noget der bliver endnu bedre i næste bog, for efter slutningen er der så mange muligheder der kunne gå hen og blive super godt.
Så jeg var underholdt men jeg vil mene at bogen vil kunne give meget mere.

Filmen har fanget stort set det hele fra bogen.. At man har valgt Chloë Grace Moretz til at spille Cassie giver ikke rigtig mening for mig.. Det lykkes bare ikke særlig godt for hende. Jeg så filmen med manden som ikke har læst bogen og ganske få gange sagde jeg “ej sådan foregik det altså ikke i bogen” men det var ikke ændringer der havde betydning for historien. Men har man ikke læst bogen vil man måske føle af filmen går lige stærk nok for alle de første bølger bliver forklaret på ganske kort tid.
Men som bogen så var jeg egentlig godt underholdt.

3/5

Leave a Reply