Ildenglen af Laini Taylor

IMG_0598.JPG

Der var engang, at kærlighed opstod mellem en engel og en djævel. Det endte ikke godt. På dørkarme rundt om i verden dukker der sorte håndtryk op. Det er fremmede væsener med vinger, som har sat dem. I en mørk og støvet forretning er en djævels beholdning af mennesketænder blevet faretruende lille. Og i de trange stræder i Prag er en ung kunststuderende ved at blive fanget i en brutal krig med væsener fra en parallel verden. Mød Karou. Hun fylder sine skitsebøger med monstre, som muligvis er virkelige, muligvis ikke. Hun har en tendens til at forsvinde på mystiske “ærinder”; hun taler mange sprog – og det er ikke alle sprogene, der er menneskesprog. Derudover har hun naturligt blåt hår. Hvem er hun? Vokset op som adoptivdatter af en djævel? Det er et spørgsmål, som optager hende selv, og hun har sat sig for at finde ud af det. Da en af de fremmede – smukke, forfulgte Akiva – kaster sine øjne på hende i en sidegade i Marrakesh, befinder hun sig snart i en krig mellem engle og dæmoner, hemmeligheder kommer for dagen og en kærlighedshistorie med rødder i en brutal fortid opstår. Men kommer Karou til at angre, at hun søgte sandheden om sig selv?

Så fik jeg endelig startet på denne bog serie efter en del hint til jeg skulle få den læst… Jeg forelskede mig ret hurtig i skrivestilen og selve miljøbeskrivelse af den verden vi ikke kender til er fascinerende. Karou kunne jeg rigtig godt lide, men hvor jeg ikke rigtig kunne enes med Akiva. Overgangen fra nutiden og til fortiden som sker på et tidspunkt i bogen fungere overhovedet ikke for mig, og det var der bogen mistede et par stjerner. Bogen tabte mig.. Men dog ikke så meget at jeg ikke vil læse den næste og kan se Mofibo nu har næste bog.

Leave a Reply