Puls af Stephen King

IMG_0566.JPG

Den 1. oktober udsendes et signal – pulsen – via alle mobiltelefoner, og det forvandler brugerne til noget … ja, noget der langt fra er menneskeligt. Noget vildt, blodtørstigt og tanketomt, der hensynsløst hærgende bevæger sig gennem landskabet. Er det en terrorhandling? En computernørds eksperimenter, der er løbet løbsk? Det betyder i virkeligheden ikke noget, i hvert fald ikke for de mennesker der undslap det teknologiske angreb. Det, der betyder noget for dem, er at overleve i en verden, der er så langt fra den, vi kender i dag – en verden, hvor det er pulsens ofre og deres leder, Pjaltekongen, der har magten. En lille gruppe “normale”, som de ynder at kalde sig, vælger at tage kampen op, men har de overhovedet en chance i det endelige opgør med Pjaltekongen..

Jeg fik lige pludselig et behov for at læse bogen efter Michella nævnte den op til halloween. Jeg var fanget fra side et af.. man skal ikke mange sider igennem før hele mareridet begynder. Clayton Riddell er manden der er i midtpunket og er taget til Boston for at få underskrevet en kontrakt om at udgive en tegneserie. Og der midt på gaden går helvedet løs. Folk begynder at flå i hinanden, nemt sagt så stiger pulsen måske en tant for meget. Det lykkes Clayton at komme derfra sammen med den lille fremmed mand, Tom.. Jeg elskede Toms personlighed! På trods af at Clayton ikke ejer en mobil så går det overraskende hurtig op for ham at det er dem der er problemet, og det virker lidt for nemt for mig.

Senere møder de den 15 årige Alice og de danner deres egen lille trekløver og prøver på at overleve fra hus til hus.. Dag bliver til nat og nat til dag… De møder flere på deres vej og man er virkelig spændt på hvordan de skal overleve, hvad skal der blive af de nu sindsyge mennesker.. Men for mig falder det hele lidt til jorden da de møder Pjaltekongen (og hvad sker der lige for det navn) så bliver det hele altså bare for mærkeligt, men King formår nu alligevel at gøre et eller andet, for jeg kunne nu godt lide bogen men havde ønsket en større forklaring på dette mareridt.

3/5

Leave a Reply