Leoniderne af Nanna Foss

IMG_0480.JPG

Hvornår startede det egentlig?
Med den gamle dame der beskyldte os
for verdens undergang?
Med drømmen om de lysende hænder?
Med kompasset der gav os brandsårene?
Eller længe før?

15-årige Emilie tegner en dreng med turkise øjne
og et mystisk prismesmykke.
Dagen efter får hun et chok,
da drengen starter i hendes klasse.

Før Emilie får set sig om,
har hun trekantede ar i håndfladerne,
og hendes skolekammerater begynder at kunne
uforklarlige ting.

Eller er det bare indbildning?
Grænserne mellem drøm og virkelighed viskes ud,
og Emilie prøver desperat at undgå
at blive en del af kaosset.

Men snart må hun indse sandheden.
Det er kun et spørgsmål om tid …

LEONIDERNE er første bind i serien SPEKTRUM,
hvor venskab, kærlighed og skæbnesvangre
valg bindes sammen på tværs af tid.

Jeg modtog jo denne bog personligt af Nanna Foss da jeg var med til bogbloggertræf i Aalborg.. Mange var hurtigere end mig til at få den læst og den er virkelig blevet rost til skyerne. Men man bliver også lidt skeptisk, for hvad fedter alle de bogblogger lige for. Altså vi har jo mødt den søde kvinde bag bogen og tænk nu hvis bogen virkelig var dårlig, men på den anden side så siger de jo normalt også deres mening.. Så jeg forventede noget godt og frygtede lidt for om jeg måske så vil være den eneste der ikke kunne lide den. Jeg har nu læst den og der er bare et stort problem, der er alt for længe til næste bind. Fantastisk læsning, flydende tekst der bare er lækker. Plottet er virkelig så spændende og selvom man måske slet ikke er blevet meget klogere her efter første bind. Så er det en form for en begyndelse og en god måde at få startet det hele på. Selvom første bind er skrevet fra Emilies synsvinkel så føler jeg at jeg kom mere under huden på Alban som er voldsom fascinerende. Og Noah er bare skide irriterende, men den type skal der jo også være plads til. Jeg håber dog at en af de kommende bøger er med Linus i front. Der var noget helt specielt ved ham jeg ikke helt kan forklare.
Og jeg klappede i mine hænder da Bezzerwizzer blev nævnt i starten af bogen og alle kategorierne lige blev remses op. Vi har spil/film aften om fredagen og det har været på bordet de sidste mange fredage ;)

5/5

Leave a Reply