Archive of ‘3/5’ category

Barn nr. 8 af Kim Van Alkemade

141016

Modtaget af HarperCollins Nordic

UDEN AT SIGE DET HELE:
Det er 1919 da den fireårige Rachel Rabinowitz bliver sendt på børnehjem. Her udfører dr. Mildred Solomon medicinske eksperimenter med børnene som forsøgsdyr. Med store ambitioner om en karriere inden for medicin, udsætter hun Rachel for smertefulde eksperimentelle behandlinger med røntgenstråling, noget som giver Rachel men for livet.

Rachel arbejder som sygeplejerske, da hun møder dr. Solomon 35 år senere. Nu er dr. Solomon cancerpatient. Nu er det Rachel, som har overtaget. Ved uautoriseret at justere på doserne, udsætter hun nu sin plageånd for sin egen medicin. Men før natholdet er slut, må Rachel vælge mellem hævn – eller tilgivelse.

* * * 
Det har virkelig taget mig lang tid at komme igennem denne bog.. Ikke fordi den er dårlig. Men fordi historien er så barsk og mit moder hjerte kan slet ikke holde til det. Hjælper så nok heller ikke at man ved den er baseret på virkelig hændelser.

Man læser skiftevis med at høre om Rachel som barn og hvor hun nu står som voksen og har et ganske okay liv på trods hendes voldsom barndom. Det gav mig to forskellige forhold til hende. Jeg er ikke helt med hende som voksen, det bliver måske bare lidt for kedeligt. Jeg tog mig selv i at læse lidt hurtig og sjusket igennem de kapitler frem for dem hvor hun er barn. Selvom de var de hårde at komme igennem så var det bare der historien levede og skyld i denne bog.

Skal jeg vurder bogen ud fra mine følelser kun, så havde den ikke overlevet, men hvis jeg lige prøver at ligge det fra mig, så er det faktisk en velskrevet bog.
En historie der fortjener at blive læst.
3/5

 

Calender Girl (Januar) af Audrey Carlan

bog3

Kunne på et tidspunkt hentes gratis hos Saxo.dk som e-bog

UDEN AT SIGE DET HELE:
Ny måned – ny by – ny mand
Mia Saunders skal skaffe 1 million dollars til at betale sin fars spillegæld. Siden hun var barn, og hendes mor forlod familien, har hun taget sig af sin far og søster, og også denne gang beslutter hun sig for at tage sagen i egen hånd. Alting virker håbløst, for Mia er bare en 24-årig servitrice med skuespillerdrømme – men så bliver hun tilbudt et job hos Exquisite Escorts. Opgaven er enkel: I løbet af det næste år skal Mia tilbringe hver måned sammen med en ny mand i en ny by. Om 12 måneder vil gælden være betalt. Og Mias liv forandret for altid.

I JANUAR går turen til Los Angeles. Her har Mias første klient, den charmerende surfer og manuskriptforfatter Wes Channing, brug for en date til en række events i Hollywood. Mia og Wes bliver straks gode venner og oplever en seksuel kemi, der får jorden til at ryste under dem. Men selvfølgelig skal de ikke forelske sig i hinanden, for kærlighed er ikke en del af kontrakten – og Mia har en mission, der skal fuldføres.

* * *
Jeg læser denne type genre for det meste når jeg er i perioder er lidt stresset og bare overhovedet ikke skal tænke så meget og bare vil nyde ordene i handlingen. Udover var jeg nok også bare nysgerrig for alle snakkede om den. Nu det ved at være et lille stykke tid siden jeg læste første måned ud af tolv og jeg er ikke kommet videre med de andre måneder.

Lige da jeg var færdig havde jeg følelsen af det da var meget fedt og efter et forhold der snart runder de 14 år (ikke at der er noget at klage over der – høhø) Så skal der måske ikke så meget til før moderen i dette hjem lever sig helt ind i denne type bog..

Drømmer man om manden der slår benene under en og man får den mest fantastiske sex, så skal man helt sikkert læse med her. Men så kommer der jo også lidt den seriøse Tanja op i mig og det hele er måske bare lidt for perfekt og uden fejl.. (måske det ændre sig i de andre måneder) og så kan jeg måske heller ikke helt forene mig med måden hun skal betale denne gæld af på. Det da lidt af et budskab der er på den gale vej.

3/5

 

 

Den 5 bølge af Rick Yancey

bog080416Lånt på biblioteket

UDEN AT SIGE DET HELE:
“Den 5. bølge” er første bind i den spændende science fiction-trilogi om 16-årige Cassie, som er et af de få mennesker tilbage på Jorden.
Aliens er ved at udslette hele jordens befolkning og invaderer planeten i ødelæggende bølger. Efter den 1. bølge er der kun mørke. Efter den 2. bølge undslipper kun de heldige. Efter den 3. bølge overlever kun de uheldige. Efter den 4. fjerde bølge kan man kun stole på sig selv. Cassie flygter fra fjender, der ligner mennesker, men dræber alt på deres vej. Hendes eneste håb for at overleve og redde sin lillebror, Sammy, er ved at stole på den mystiske Evan Walker. “Den 5. bølge” er ungdoms sci-fi af bedste skuffe, der både er actionfyldt og nervepirrende.

* * *

Denne bog har jeg vil læse længe.. og ofte sker der det at når jeg ser de snart kommer på film, så presser jeg lige bogen ind i min enorme lange “jeg vil læse NU!! liste”… Det skete med denne og jeg måtte bare læser den. Desværre var den ikke på mofibo så det blev en tur på biblioteket.. Og egentlig så vil jeg også helst have bøgerne i hænderne.. er bare lidt af en dør til at få afleveret mine bøger. Jeg har efterfølgende set filmen… (se traileren nederst) Så en lidt anderledes anmeldelse hvor jeg stiller filmen op mod bogen.

Bogen starter rigtig godt ud.. Bølgerne er godt i gang fra start af og Cassie normale hverdag er for længst forbi, man får løbene fortalt hvordan det hele er sket og det sker fra forskellige synsvinkler hvilket giver god mening og fungere godt. Tempoet i bogen er højt, måske lidt for højt.. Især omkring hvor hun møder Evan Walker. Det som om forfatteren lige et øjeblik har glemt at trække vejret og vil for meget med handlingen, hvilket er super ærgerligt.. Men ideen med den 5. bølge er skarpt tænkt og noget af en skræmmende tanke.. Jeg håber at nu har forfatteren påbegyndt noget der bliver endnu bedre i næste bog, for efter slutningen er der så mange muligheder der kunne gå hen og blive super godt.
Så jeg var underholdt men jeg vil mene at bogen vil kunne give meget mere.

Filmen har fanget stort set det hele fra bogen.. At man har valgt Chloë Grace Moretz til at spille Cassie giver ikke rigtig mening for mig.. Det lykkes bare ikke særlig godt for hende. Jeg så filmen med manden som ikke har læst bogen og ganske få gange sagde jeg “ej sådan foregik det altså ikke i bogen” men det var ikke ændringer der havde betydning for historien. Men har man ikke læst bogen vil man måske føle af filmen går lige stærk nok for alle de første bølger bliver forklaret på ganske kort tid.
Men som bogen så var jeg egentlig godt underholdt.

3/5

Mødet af Anna Todd


Læst på mofibo.dk

Tessa har i virkeligheden alt hvad hun skal bruge allerede: det går godt i skolen og i hendes parforhold og alt ånder fred og ro. Lige indtil hun møder Hardin, der vender op og ned på hendes livsverden og følelsesliv.

“After. Mødet” handler om Tessa, der pludselig tiltrækkes af alt hvad hun ellers har undgået hele livet. Hardin er både flabet og mystisk, men der er noget ved ham hun bare ikke kan lade gå.

Åh jeg elskede at hade denne bog.. Tre stjerner er måske ikke meget at give den når jeg ligefrem bruger ordet at elske en bog.. Men jeg elskede den på rigtig mange måder.. Endelig to hovedpersoner i denne type historie jeg kan lide og ikke bliver voldsomt irriteret over..

Jeg hader/elsker at bogen er skrevet så flydende og det ene kapitel er slut før den næsten er begyndt.. Og den der fornemmelse som om de hiver blade af en blomst hele tiden med ordene “vi hader hinanden, vi elsker hinanden, vi hader hinanden, vi elsker hinanden…” Jeg bliver skør!!! Men vil have mere! Og det hader jeg.

Og slutningen! Jeg havde ikke set den komme.. Fedt fedt! Og alligevel noget af en tarvelig slutning..

3/5

Anna og det Franske kys af Stephanie Perkins

 
Læst på Mofibo 
Anna er ikke særligt tilfreds, da hendes far sender hende på kostskole i Paris. Hun har forelsket sig i en sød fyr i Atlanta, har et sjovt job og gode veninder, så det er ikke sjovt at rykke livet op ved roden. Men måske er det slet ikke så slemt endda? “Anna og det franske kys” er en lun og flot fortælling af Stephanie Perkins. Anna har svært ved at falde til i Frankrig, indtil hun møder en sjov gruppe mennesker og så selvfølgelig Étienne St. Clair. Snart blomstrer hun op og så sker der sjove ting og sager

 Åh jeg synes det til tider det kan være svært at anmelde en bog..  Der er så mange der slet ikke kan få armene ned over denne bog… Og den var også god… Fuld af sjov, spændning og romantik.. Jeg nød at slå hjernen fra og bare læse en kliché kærlighedsroman, for det er det i høj grad… Men er nok bare ikke helt nok for mig til at give den mere end tre stjerner.. 

Anna er en sød pige og egentlig også ret kvik pige som både vil have drengen der hjemme og St. Clair der får hendes hjerte til at banke en smule hurtigere… Men man får en hurtig fornemmelse for hele handlingen og slutningen er så forudsigelig. Udover det skulle vi langt ind i bogen før jeg faldt bare en smule for St. Clair, men på den anden side var der ikke så meget at skrive om, hvis ikke han var så blind, hjælpeløs og tarvelig. Kan ikke rigtig begrunde uden at uddybe for meget. 

Men indrømmer gerne jeg havde svært ved at smide bogen fra mig, men jeg er nok lidt mere krævende  :D 

Skovens hemmelighed af Jon Rex Laugen

 

Denne bog har jeg modtaget af Tellerup. (Og brugt billedet af bogen fra deres side) 

Sebastian gider egentlig ikke at holde ferie ude på landet, men da hans mor skal ud at rejse, bliver han sendt på fem ugers ophold hos sin faster i Jylland. Heldigvis møder han her den jævnaldrende Nadia, som lærer ham at der findes en spændende og anderledes verden uden for storbyen. Snart finder de ud af at der foregår mystiske ting i landsbyen og på markerne omkring den. Mærkelige personer vandrer i skoven. Flokke af ulve trænger ind i landet. Og snart hærges egnen af uhyggelige angreb. Nadia og Sebastian forsøger at afsløre den ukendte trussel der spreder skræk og rædsel, og pludselig kastes de ud i et nervepirrende eventyr.

Jeg havde forventet/frygtet noget mere useriøst handling.. Men den overrasker og jeg sad da selv og var ret spændt på hvad meningen var med det hele.. Sebastian og Nadia gøre det smader godt og kunne virkelig godt lide Sebastians personlighed og humor.. Dog undre jeg mig over deres interessse for at bygge huler, for de virker noget ældre til at gide sådan noget.. Og ellers må jeg vel bare tænke at der er håb for mine egne børn.. Haha… (Den der ipad/iphone verden fylder jo det hele) 

Og det der irriterede mig allermest dvs faktisk var jeg flad af grin over det… Muligt det foregår i Jylland.. Men at give alle de der kære bondemænd en rigtig bondsk accent.. Nej nej det var bare så meget for mærkeligt og gøre det en smule svært at tag seriøst. 

Men den er virkelig nem at gå til.. Der er blevet valgt en stor skrift og det synes jeg har stor betydning når man prøver på at fange ungdomsgruppen. Og kapitlerne er ikke for lange. Historien får hurtig fart på og ret hurtig er Sebastian i det mørke Jylland… Faren fornemmer man hurtig og jeg havde bestemt ikke regnet den ud før jeg fik det serveret. 

3/5

Hvis jeg bliver af Gayle Forman…

  

  
Hvordan forholder man sig bedst til livet? – Og til døden? Det må unge Mia pludselig finde ud af, da alt hvad hun nogensinde har kendt bliver taget fra hende i “Hvis jeg bliver”. Skal hun føle sin drøm om at spille på sin cello, eller skal hun blive hos sin familie og sin elskede kæreste Adam? Da Mia kommer ud for et trafikuheld med sin familie, bliver spørgsmålene større end nogensinde. I komatilstand må hun vælge, om hun vil leve eller dø – på trods af, at hun næsten har mistet alt hvad hun havde kært. “Hvis jeg bliver” er en rørende ungdomsroman.

Læste denne bog på mofibo da jeg opdagede de havde den, man bliver jo hurtig nysgerrig når man læser alle andre snakker om en bog.. For første gang læste jeg en hel bog via telefonen på en dag, men det er nu heller ikke den længste bog. 

Hele familien virkede ret fantastisk og jeg var egentlig ret træt af det hele blev ødelagt, men man var jo advaret, men var ret spændt på hvordan og om det kunne lykkes forfatteren at skrive om en pige i koma og alligevel i “vågen” tilstand.. Altså jeg var jo underholdt og havde svært ved at ligge bogen fra mig.. Nok mest fordi jeg virkelig gerne vil komme frem til hendes beslutning.. Men for mig var der mange ligegyldige fortælninger men for Mia er det jo en del af hende, så anderledes kunne det nok ikke være, jeg tog mig bare selv i at være lidt ligeglad med hendes fortid. 

Men den gik lige i hjertet på en smertelig måde.. Især også fordi hendes tilstand blev beskrevet på en måde at jeg hele tiden havde min far med i tankerne.. 

Tag ikke livet for givet…. 

3/5

Ildenglen af Laini Taylor

IMG_0598.JPG

Der var engang, at kærlighed opstod mellem en engel og en djævel. Det endte ikke godt. På dørkarme rundt om i verden dukker der sorte håndtryk op. Det er fremmede væsener med vinger, som har sat dem. I en mørk og støvet forretning er en djævels beholdning af mennesketænder blevet faretruende lille. Og i de trange stræder i Prag er en ung kunststuderende ved at blive fanget i en brutal krig med væsener fra en parallel verden. Mød Karou. Hun fylder sine skitsebøger med monstre, som muligvis er virkelige, muligvis ikke. Hun har en tendens til at forsvinde på mystiske “ærinder”; hun taler mange sprog – og det er ikke alle sprogene, der er menneskesprog. Derudover har hun naturligt blåt hår. Hvem er hun? Vokset op som adoptivdatter af en djævel? Det er et spørgsmål, som optager hende selv, og hun har sat sig for at finde ud af det. Da en af de fremmede – smukke, forfulgte Akiva – kaster sine øjne på hende i en sidegade i Marrakesh, befinder hun sig snart i en krig mellem engle og dæmoner, hemmeligheder kommer for dagen og en kærlighedshistorie med rødder i en brutal fortid opstår. Men kommer Karou til at angre, at hun søgte sandheden om sig selv?

Så fik jeg endelig startet på denne bog serie efter en del hint til jeg skulle få den læst… Jeg forelskede mig ret hurtig i skrivestilen og selve miljøbeskrivelse af den verden vi ikke kender til er fascinerende. Karou kunne jeg rigtig godt lide, men hvor jeg ikke rigtig kunne enes med Akiva. Overgangen fra nutiden og til fortiden som sker på et tidspunkt i bogen fungere overhovedet ikke for mig, og det var der bogen mistede et par stjerner. Bogen tabte mig.. Men dog ikke så meget at jeg ikke vil læse den næste og kan se Mofibo nu har næste bog.

Merlin serien af Pernille Eybye

IMG_3689.JPG

Denne bog har jeg modtaget af Tellerup

Drengen på legepladsen sagde at der er en kannibal i byen.
Og at han spiste en dreng som var alene hjemme. Men det kan ikke passe, vel? For kannibaler findes ikke.

Min mor begynder at opføre sig mærkeligt efter et besøg på et loppemarked.
Hun klæder sig i gammeldags kjoler og kalder sig selv for mama.
Jeg spekulerer på om det kan have noget med min lillesøsters nye dukke at gøre … den hun tog med hjem fra loppemarkedet …

Min søster har fødselsdag,
men i stedet for lagkage,
boller og varm kakao,
må jeg og min oldemor på varulvejagt
på Varulvebjerget.
Og det er ved at koste mig livet
… flere gange.
Merlin er en helt almindelig dreng
med en helt almindelig familie.
Lige indtil den dag hvor hans mor beslutter
at familien skal flytte til Tusmørkedalen.

Jeg har hygget mig med denne serie.. Valgte at læse dem alle før jeg vil anmelde for at sætte dem lidt op imod hinanden.. Første bog starter godt ud.. Merlin er en herlig knægt med god humør og første indtryk er at det her er egentlig ret okay.. Anden bog bliver faktisk bedre. Der kommer en god fortidshistorie som giver god mening og faktisk bare løfter bogen rigtig godt. Så kommer vi så til trejde bog og for mit vedkommende er det et skridt tilbage.. Jeg kedet mig og en lidt for nem handling at tag og der bliver bare brugt alt for lang tid på det samme…

Det værste er dog at have kaldt lillesøsteren Dippe-dutten.. Ih kan slet ikke enes med det.

Men jeg ser det som en rigtig god serie for de yngre og glæder mig til mine drenge kan få glæde af dem.. Og det herlige er jo at der kan bygges videre på serien i evigheder..

Så må jeg lige slutte og sige at illustrationerne i dem er fan-tas-tiske!

IMG_3690.JPG

3/5 4/5 3/5

Puls af Stephen King

IMG_0566.JPG

Den 1. oktober udsendes et signal – pulsen – via alle mobiltelefoner, og det forvandler brugerne til noget … ja, noget der langt fra er menneskeligt. Noget vildt, blodtørstigt og tanketomt, der hensynsløst hærgende bevæger sig gennem landskabet. Er det en terrorhandling? En computernørds eksperimenter, der er løbet løbsk? Det betyder i virkeligheden ikke noget, i hvert fald ikke for de mennesker der undslap det teknologiske angreb. Det, der betyder noget for dem, er at overleve i en verden, der er så langt fra den, vi kender i dag – en verden, hvor det er pulsens ofre og deres leder, Pjaltekongen, der har magten. En lille gruppe “normale”, som de ynder at kalde sig, vælger at tage kampen op, men har de overhovedet en chance i det endelige opgør med Pjaltekongen..

Jeg fik lige pludselig et behov for at læse bogen efter Michella nævnte den op til halloween. Jeg var fanget fra side et af.. man skal ikke mange sider igennem før hele mareridet begynder. Clayton Riddell er manden der er i midtpunket og er taget til Boston for at få underskrevet en kontrakt om at udgive en tegneserie. Og der midt på gaden går helvedet løs. Folk begynder at flå i hinanden, nemt sagt så stiger pulsen måske en tant for meget. Det lykkes Clayton at komme derfra sammen med den lille fremmed mand, Tom.. Jeg elskede Toms personlighed! På trods af at Clayton ikke ejer en mobil så går det overraskende hurtig op for ham at det er dem der er problemet, og det virker lidt for nemt for mig.

Senere møder de den 15 årige Alice og de danner deres egen lille trekløver og prøver på at overleve fra hus til hus.. Dag bliver til nat og nat til dag… De møder flere på deres vej og man er virkelig spændt på hvordan de skal overleve, hvad skal der blive af de nu sindsyge mennesker.. Men for mig falder det hele lidt til jorden da de møder Pjaltekongen (og hvad sker der lige for det navn) så bliver det hele altså bare for mærkeligt, men King formår nu alligevel at gøre et eller andet, for jeg kunne nu godt lide bogen men havde ønsket en større forklaring på dette mareridt.

3/5