Archive of ‘2/5’ category

Bjerget bag huset af Joyce Maynard

Modtaget af HarperCollins Nordic

UDEN AT SIGE DET HELE:

Da flere piger bliver fundet døde på bjerget bag Rachel og hendes 11 årige søsters hjem, får deres kronisk utro far sagen. Pigerne tilbringer de lange sommerdage med at fantasere og prøve at finde ud af, hvem der står bag mordene. Imens synker deres mor længere og længere ned i en depression efter skilsmissen fra deres far. Tiden går, og flere piger bliver fundet myrdet på bjerget bag huset – søstrene kan kun se til, mens deres far gang på gang mislykkes i at fange morderen. Rachel beslutter sig for, at kaste sig ud i et livsfarligt spil for at fange morderen. Et spil der ender med at ødelægge farens karriere og ændrer alt, for alle hun elsker.

Tredive år senere vender Rachel tilbage for at give hendes far den oprejsning, som hun synes han fortjener. Det er en plan, som afslører mere, end hun nogen sinde kunne have forstillet sig.

*  *

Ih ah uh jeg ved ikke hvor jeg skal starte eller slutte med denne her anmeldelse. Er bange for den bliver ultra kort. Måske lige hårdt nok at sige den var dårlig for den har jo alligevel fået to stjerner og jeg læste til sidste punktum.

Den sagde mig ikke rigtig noget og måtte tvinge mig igennem den. Kapitlerne var kedelig og mærkelig. Stemningen og kvaliteten var så svingende. Det som om forfatteren har ville to ting.. Fortælle om den 13 årige og de problemer, følelser, tanker og udvikling man nu gennemgår i den alder og på samme tid skrive en krimi oven på og derefter så prøve at flette det sammen og det lykkes ikke rigtig… Men en del af mig var jo også spændt på hvor det hele ende og derfor blev jeg nødt til at læse den færdig.. og ideen bag bogen lød jo også lovende men mine forventninger var vist et helt andet sted.

Langsomt læst, men hurtig glemt for mit vedkommende.. desværre.
2/5

Som ulve er færrest & får er flest af Palle Vibe

bog1Bogen er modtaget af Palle Vibe

UDEN AT SIGE DET HELE:
Humoristisk fortælling, hvor køns forskellene mellem mænd og kvinder udspiller sig på godt og ondt i et univers, hvor kvinder repræsenteres af får og mænd af ulve.
Det er med ulve som med får, at skønt forskellige som dag og nat, kan de ikke leve uden hinanden. Men hvad der for ulve er uomtvistelig logik, er for får kun én mulighed blandt flere. Og hvad der for får er den eneste sandhed, er for ulve at finde mellem denne verdens største gåder.

*  *
Ideen er sjov og opfindsom. Det giver mange muligheder for smil og latter når der bliver leget med ordspillet undervejes, men som til sidst er tæt på en voldtagelse af får og ulve.. det bliver bare for meget. Og man har lidt lyst til at råbe “Jeg har fattet det”
Jeg er egentlig normalt ret pjattet med satire underholdning, men dette rammer mig ikke rigtig på nogen punkter. Jeg har læst den, jeg smilede et par gange men så var der heller ikke mere i det… Jeg tænker jeg nok vil anbefale den til en lidt ældre generation da jeg tror den falder i bedre smag der.

Illustrationer er derimod ganske fede og livlig.

2/5

Eddus Drager af Kirsten Sonne Harild & Lise Bidstrup

bog180416 Bøgen har jeg modtaget af Tellerup.

UDEN AT SIGE DET HELE:
I femtenårige Eddus verden skal man enten være kriminel eller vinde i Lotto for at undslippe fattigdommen. Hans talent for at flyve med drage har ført ham ind i bandemiljøet, og Eddu vælger banden i håb om en lykkelig fremtid for sig selv og sin kæreste, Paula.
Men valget er ikke omkostnings frit, og snart står Eddu i en situation, hvor han risikerer at miste alt, hvad han har kært. Måske endda sig selv.

* *

Den var virkelig hård at komme igennem… Ideen er virkelig god og den bedste måde at beskrive hvordan jeg har det med denne bog så er det at jeg vil have elsket at hade den som tvunget læsning i folkeskolen.. Det er et hårdt og stærkt miljø som er skræmmende, hvilket er en vigtig historie at fortælle, så derfor skal Kirsten og Lise have en klapsalve for at tag denne udfordring op… Men skrivestilen og Eddus personlighed fangede mig slet ikke, han rørte mig slet ikke og at læse bogen færdig var en kamp og ikke af lyst..

2/5

Mænd bærer min kiste af Jenle Hallund

 Læst som Ebog – modtaget af Plusbog.dk

UDEN AT SIGE DET HELE: 
MÆND BÆRER MIN KISTE er historien om en ung kvinde, som af en ældre mand bliver spurgt, hvorfor hun ønsker at dø. Omtåget efter at have overlevet et seriøst forsøg på at dø ung følger hun ordren fra et geni, som siger at hun for fanden bare skal skrive! Han ønsker at hun skal overleve, hun ønsker bare at aflægge vidnesbyrd og dø. Hun genoplever sit liv gennem fem mænd, hun elsker. Fem mænd, fem kapitler: Faren, Broren, Kunstneren, Fodboldspilleren og Geniet. Der er fem mænd, og nogle af dem skal bære hendes kiste. Nogle af dem skal bære den vægt, som er hende. Efterhånden som hun skriver, folder hendes livshistorie sig ud, kapitel for kapitel, og afslører en sandhed, som intet har med virkeligheden at gøre, og blotlægger en vanvittig kærlighed.
* *
En meget stærk og rammende fortælning. En bog med kun 5 kapitler lød ret dræbende men også facinerende.. Så jeg blev nysgerrig og sagde ja tak til at læse den.

Og det fungerer egentlig også meget godt udfra de her fem mænd der fylder/har fyldt i hendes liv… Jeg begynde hurtig at fortryde ved første kapitel, altså fordi det rammer alle følelserne.. Men på trods af våde øjne så var første kapitel højdepunktet i denne bog og kvaliteten forsvinder..

Jeg må bare hurtig indse at denne bog var en dræber.. Der er for meget spring til her og der og til tider kan jeg ikke helt finde rundt i hvor forfatteren vil hen.

2/5

 

Du og jeg for evigt af Sarah Engell

Læst som Ebog som er modtaget af Plusbog.dk

Intens psykologisk gyser om en mors sorg. Rebecca er på randen af et nervesammenbrud efter at hendes datter er blevet kidnappet og hendes mand har forladt hende. I halvdelen af bogens kapitler føres læseren ind i kidnapperens grusomme verden. Et ekstremt uhyggeligt indblik i en psykopats perverse tankegang.

Der er så meget smerte i denne bog at det næsten ikke var til at holde ud. Rebecca prøver at overleve efter at have mistet sin datter. Ægteskabet tabte og Rebecca har rigtig svært ved han nu ser hende.. Og ikke mindst at politiet har opgivet at lede videre efter datteren. Man rammer Rebecca i bogen hvor hun lige er blevet lukket ud fra den lukkede. Hun er fyldt op med tanker som flyver frem og tilbage i bogen. Til tider var jeg helt bange for om hun overhovedet trækkede vejret.. Sideløbende læser man bortførerens historie.. Den er skræmmende og klam men man bliver fanget for man vil jo gerne have en ende på det her mareridt.. Afslutningen var et stort rod for mig og bogen tabte mig på vejen.. Måske forstod jeg ikke slutningen eller så vil jeg bare ikke forstå den..

2/5

Lola og naboens søn af Stephanie Perkins

  
Læst som Ebog som er modtaget af Plusbog.dk

Lola Nolan er en aspirerende modedesigner, der bor i San Fransisco med sine to fædre og har en lækker kæreste, der er rockmusiker. Hendes liv er næsten helt perfekt. Lige indtil tvillingerne Callilope og Cricket Bell vender tilbage til nabolaget. Fortidens smerte og kvaler vælder frem, når Lola må stå ansigt til ansigt med Cricket – fyren, der knuste hendes hjerte to år tidligere..

“Lola og naboens søn” er en selvstændig fortsættelse af “Anna og det franske kys” og byder derfor på gensyn med karakterene Anna og Étienne.

Åh det gør lidt ondt kun at give den to stjerner. For havde forventet den mindst var på højde med Anna og det franske kys. Cricket er noget så herlig og jeg elsker Lolas forældre.. Men Lola er slet ikke en type jeg kan finde ud af at holde af.. Der er alt for meget “Mig mig mig” og det bliver bare for meget og ret så ynkeligt. Og jeg sad nærmest med følelsen af at hun faktisk slet ikke fortjente Cricket.

At møde Anna og St. Clair var en rigtig sød og sjov ide. Jeg føler bare lidt deres rolle i bogen bliver en smule overfladisk og magien fra “deres” bog forsvinder. 

Jeg ved det godt.. Jeg er totalt håbløs med de her bøger som mange andre knus elsker.. 

Men måden Stephanie skriver på er super godt og ligetil.. Det er nok mere den stærke personlighed der er i Lola der ødelægger det for mig.. 

2/5 

Samlerne af Michael Kamp

IMG_0576.JPG

Denne bog har jeg modtaget af Tellerup

Thomas er en plaget mand.
Det begynder med huller i hukommelsen.
Så følger synerne og de vågne mareridt.
En overnaturlig trussel har invaderet familiens hjem,
og snart er Thomas fanget i en labyrint af desperation og rædsel.
Hvordan kan han beskytte sin familie mod noget han ikke kan se?
Michael Kamp har vundet flere litteraturpriser for sine historier,
og hans romaner har altid et stærkt tema.
I Samlerne stiller han et enkelt spørgsmål.
Hvad nu hvis vi ikke er alene?

Har godt nok været længe om at få skrevet noget ned om denne bog. Det er første gang jeg læser noget fra Michael Kamp.. Jeg ved egentlig ikke hvad jeg havde forventet, men havde håbet på noget der var bedre. De første 100 sider fangede mig. Familielivet han får beskrevet er så perfekt skrevet eller det ramte ret meget plet hos mig.. Ret hurtig bliver bogen skummel og uhyggelig på den fede måde, men ligeså hurtig begynder Thomas og resten af familien at blive virkelig sære og jeg kan ikke finde hoved og hale i noget som helst hvilket helt sikkert også er meningen, men det virker bare ikke på mig… I stedet for at have lysten til at læse videre skal jeg tvinge de sidste sider i mig, hvilket er død ærgerligt.

Arven af Katherine Webb

20140728-194706-71226462.jpgDenne bog er sponsoreret af Rosinante & Co
To søstre. En tragisk hændelse. En familiehemmelighed, der ikke kan forblive begravet.
Søstrene Erica og Beth er vendt tilbage til det hus, de tilbragte så mange idylliske sommerferier i som børn. De står til at arve det nu vinterkolde hus efter mormoren, hvis de vel at mærke går med til at bo der. Da Erica rydder op i mormorens gemmer, finder hun et foto af oldemoren Caroline med et ukendt barn, der sætter hende på sporet af en familiehemmelighed. Samtidig begynder også foruroligende minder fra Ericas egen barndom at dukke op til overfladen. Minder om mormoren, der var en bitter kvinde, opfyldt af et mørkt had. Og minder om fætteren Henry, der en sommerdag forsvandt sporløst. Beth ønsker at opgive huset og vende tilbage til hverdagen, men Erica borer ufortrødent i fortiden, og snart må de begge stå ansigt til ansigt med fortidens synder.

Jeg havde forventet noget mere, noget der havde fået mig til at læse bogen fra start til slut uden stop.. Men den tog mig flere uger.. Hele plottet virker så godt men falder helt til jorden.. Forbindelsen imellem fortiden og nutiden fungere slet ikke for mig. Jeg var mest fanget af fortiden, en historie jeg fandt spændende men den var bare ikke flettet godt nok sammen med handlingen/nutiden, altså en lidt skæv aha det er sådan det hænger sammen oplevelse. Og hvad skete der med Henry? Læs bogen og find ud af det. Jeg synes bare ikke det var særlig troværdigt. Ret skuffet faktisk.

2/5