Archive of ‘4/5’ category

I det øjeblik var jeg din af Mhairi Mcfarlane

Modtaget af HarperCollins Nordic

UDEN AT SIGE DET HELE:
Hvad sker der, når den som knuste dit hjerte pludselig dukker op igen? 
Midt i et skænderi under bryllups forberedelserne, bestemmer Rachel sig for, at det er på høje tid at hæve forlovelsen med kæresten Rhys. I forvirringen og tequilarusen, som følger den spontane beslutning, ser fremtiden mildt sagt usikker ud. Det gør ikke situationen bedre, at Rachel hører at Ben, hendes ungdomskæreste og første kærlighed, er flyttet til byen. Det er ti år siden de så hinanden sidst, men da det lykkes Rachel at få arrangeret et ”helt tilfældigt” møde, kommer der gang i det gamle venskab igen – og for Rachel en del mere end det. De gamle følelser blusser op. Irriterende nok lader det til at Ben ikke ser hende som andet end en ven. Desuden har han også fundet sig en kone, som er lige så åndeløs smuk, som han er, så alt taler sit tydelige sprog. Bare gode venner altså. Ikke noget problem for Rachel. Eller?
* * * *

POSITIVT: 
Endnu engang måtte alle andre bøger der står i kø for at blive læst vente til jeg havde fået læst endnu en bog af Mcfarlane. Det er virkelig bøger man skal læse hvis man har brug for at koble 100% af og bare nyde at det ene kapitel forsvinder for en imens man er godt underholdt.

Vi får Rachel og Bens historie fra fortiden løbene og det fungere rigtig godt at det bliver fortalt på den måde. Hun kunne jo have valgt at give os hele fortiden med det samme, men det vil bare ikke have haft samme virkning. Man når både at få et had og elsk forhold til hele deres historie.

Jeg er fan af at Rachels venner fylder så meget i bogen. og vi derved også får lidt af deres liv med og får en følelse af gode venskaber kan udvikle sig i flere retninger. Man bliver så glad.

KRITIK:
Det er den første bog fra hende jeg vælger at give 4 stjerner frem for 5 og det er virkelig små detaljer der gøre det og ingen stor betydning for den store romantikere, for det får man og det er hvad Mcfarlane kan. Men det kan også bare blive lidt for nemt og en lidt for enkel fortælling som man har set så mange gange før. Det må gerne være lidt skævt og med et par overraskelser som jeg synes hun har været bedre til i de andre bøger.

4/5

 

Oprørerne (Sagaen om Talon) af Julie Kagawa

Modtaget af HarperCollins Nordic

UDEN AT SIGE DET HELE:
Ember Hill har forladt drageorganisationen Talon og har sluttet sig til oprørslederen Cobalt og hans folk. Men Ember kan ikke glemme Garret Xavier Sebastian, dragedræberen fra Sankt Georg ordenen, som svigtede sin mission – at udrydde hele Embers slægt, da han reddede hende fra en af Talons snigmordere og dermed underskrev sin egen dødsdom.
Fast besluttet på at redde Garret fra at blive henrettet, forsøger Ember at overbevise Cobalt om, at han skal hjælpe hende med at bryde ind i Sankt Georg ordenens hovedkvarter. De har flere snigmordere efter sig, og da de opdager, at Embers bror er en af dem, indser de, at de kan bruge Garret til deres egen fordel, for han kan bidrage med et helt nyt perspektiv i krigen mellem Talon og Sankt Georg-ordenen.
Men en ny sammensværgelse har set dagens lys, og hemmelighederne som begge sider skjuler er både chokerende og livsfarlige. Ember bliver nødt til at beslutte sig. Vil hun trække sig tilbage og vente til det rette øjeblik til at slå tilbage, eller skal hun starte en krig?
* * * *

Kampen mellem mennesker og dragerne fortsætter i et tempo jeg kan lide. Vi er hurtigere videre fra hvor første bog sluttede og der skal tages hurtige beslutninger for hvad der nu skal ske. Hvem skal man stole og ikke stole på.
Der er måske ikke enighed men det lykkes dem på trods af uenighed at samarbejde.

Da jeg anmelde første bog ønskede jeg lidt mere af Dante og man kan godt sige at han er kommet lidt mere i centrum her og har en større betydning for historien, det synes jeg er så vigtigt.

Bogen er velskrevet og nem at læse. Igen er kapitlerne skiftevis fra forskellige synsvinkler, denne gang lidt flere end sidst, men det fungere ret godt og man får et bedre indblik i hvem de enkle personer er, hvad de tænker og føler.

Hele drage verden får vi også et større indblik i, men jeg er ikke i tvivl om der er meget vi ikke ved endnu og jeg er rigtig spændt på hvad det hele skal ende med.

Jeg har kun en ting som jeg synes fylde alt for meget i bogen. Trekantsdrama! Det er så ligegyldigt. For min skyld må der gerne være trekantsdrama i en bog, det skal bare ikke være pinligt.

Kunne man lide den første så skal man klart læse videre.. og ellers så bare give denne en chance, måske man bliver positivt overrasket.

4/5

 

JoE, eN helt aLmiNdelig mAnd af Jon Teckman

bog10Modtaget af HarperCollins Nordic

UDEN AT SIGE DET HELE:
Alle hans drømme er ved at gå i opfyldelse. Desværre …
Om dit livs mest vidunderlige fejltagelse.
Joe, en helt almindelig mand
Men, du vil ikke i seng med Olivia Finch, vil du skat?

Hvordan svarer man på det? Hele pointen med folk som Olivia Finch er, at sådan nogen som mig vil i seng med dem. Det er jo derfor, at hun får flere millioner for en filmrolle. Så selvfølgelig vil jeg i seng med Oliva Finch.

Jeg ville bare ønske, at jeg ikke havde gjort det.
* * * *

Joe er virkelig en helt almindelig mand.. Som er så heldig at have et arbejde hvor han på sin vej møder mange kendte, det jo ganske almindeligt..? Ved siden af har han denne her fantastisk kone, som han har to børn med.. og alligevel er fristelserne altså for store for Joe. En fejltagelse der tager vilde drejninger da hans handling ender ud i en bølger af misforståelser.. Det giver anledning til rigtig mange sjove og surrealistisk episoder, som jeg synes forfatteren får skrevet rigtig godt ned… Jeg kan lige se en komedie for mig.

Jeg er ikke fan af utro skab.. altså hvem er det? Men dette lille sidespring giver anledning til en ret underholdene historie og det er måske lidt bizart at more sig over for det hele ender virkelig helt galt…

4/5

Færgen af Mats Strandberg

bog6
Læst som Ebog – modtaget af Plusbog.dk

UDEN AT SIGE DET HELE:
1200 forventningsfulde passagerer går om bord på færgen fra Sverige til Finland. De skal hygge sig, feste og lægge hverdagen bag sig i de næste 24 timer. Men – hvad de ikke ved er, at de ikke er alene om bord. Noget ondt rejser med.
Uvidende om dette slår passagerne sig løs på Baltic Charisma. Færgen sejler videre over Østersøen, indtil det onde truer. I mørket midt om natten. Langt ude på havet. Der er ingen steder at flygte hen. Der er ingen måder at kontakte fastlandet på. Ingen ved, hvem de kan stole på.

* * * *
Sløv start men hurtig forstår man hvorfor dette er en spændingsbog…
Vi starter med at bevæge os igennem alle personbeskrivelser, og dem er der mange af.. (men der skal jo også være nogen at tag af) men det tager tid og det kan måske være svært for nogen at blive hængende, men giv det en chance for sideløbende får vi kendskab til det onde om bord, som også vil være en del af hele festen… Og så går det for alvor løs.

Det bliver voldsomt spændende, og man sidder bare og holder vejret, imens man venter på, hvem der er den næste, der falder i armene på det onde. Læs den hvis du er til de bøger, hvor man godt ved, der ikke rigtig er en ende på mareridtet, men der er altid nogen overlevende, man ved bare ikke hvem, før man når sidste side..

London Road – Dublin Street 2 af Samantha Young

bog7

Læst som Ebog – modtaget af Flamingo

UDEN AT SIGE DET HELE:
Johanna Walker har altid passet på sin lillebror, Cole. Faderen er forsvundet og moderen har store problemer, og Johanna gør alt for at skjule, hvordan det står til med familien. Selv de mænd, hun er sammen med, er valgt for at sikre Coles fremtid. Men så møder hun Cameron MacCabe. Han er anderledes end alle de andre mænd, hun har mødt – og det slår gnister mellem dem. Alligevel er Jo bange for at vise, hvem hun i virkeligheden er, og tør ikke lukke ham ind. Men da Cam flytter ind i lejligheden under hende og hendes familie, kan Jo ikke længere fornægte den stærke tiltrækning, hun føler. 

* * * *
Denne er faktisk bedre end den første, selvom de får samme antal stjerner.. Fuldhus er ikke helt der jeg er. Men jeg er positiv overrasket over denne efterfølger til Dublin Street

Der går lidt tid før jeg føler noget for Cam, det jo lidt ham jeg selv gerne vil sukke efter når jeg læser sådan en bog.. I starten virker han bare som en person med en lidt for selv fed personlighed men det er bare en facade man lige skal gennemskue. Jeg er ikke så pjattet med endnu en pige der vil det hele selv og andre må ikke se virkeligheden. Jeg er ikke i tvivl om sådan et liv er hårdt men hvorfor skal det bare være sådan hver gang..
men hun er nu alligevel en sej pige og en fantastisk storesøster. Jeg elsker det forhold hun har til sin baby boy. 

Denne gang overraskede den også mere med handlingen og det fungere så super godt at man er i det samme miljø som sidst. Jocelyn, Braden og alle de andre er ikke glemt.
Glæder mig til den næste i serien..

4/5

Uhyret i Loch Ness (Myter og Mysterier) af Jesper W. Lindberg

bog2Bøgen har jeg modtaget af Tellerup.

UDEN AT SIGE DET HELE:
Året er 1880, og den skotske dykker Duncan MacDonald ligger gispende på kutterens dæk. Han er i chok. Øjeblikket forinden har han undersøgt et skibsvrag på bunden af søen Loch Ness, hvor et forfærdeligt syn mødte ham. Aldrig mere vil han lade sig sænke ned i det mørke dyb. Aldrig mere vil han tvivle på de historier han fik fortalt som barn. De er alle sammen sande. Der findes virkelig et uhyre i Loch Ness! Tag med på en rejse ind i mystikkens verden, hvor vi kigger nærmere på myten om Loch Ness-uhyret i Skotland. MYTER & MYSTERIER er en serie af lette fagbøger for større børn om uopklarede mysterier på kanten af myte, overtro og videnskab.

* * * *
Først vil jeg lige nævne at jeg aldrig før har haft en så flot fagbog i hænderne. Helt igennem gennemført. Man har valgt at give “tapen” en ru overflade og det giver bare en så lækker effekt.. Ja jeg er helt pjattet med det.

Men hvad så med indholdet? Den er opdelt i kapitler og her savner jeg måske lidt der er en indholdsfortegnelse. Det vil fungere bedre hvis vi nu gik udfra jeg ikke skulle læse den fra start til slut men måske bare bruge den til et skoleprojekt. (jeg læste i hvert fald ikke fagbøger igennem den gang) Skrifttype og størrelse er ganske passende og behagelig.

Jeg elsker at læse om myter og mysterier og denne bog giver mig en god viden om uhyret i Loch Ness. Det er ret spændende læsning og tror faktisk godt jeg snart vil kunne læse den for min søn på 7.. Han vil især være vild med (hvilket jeg også var) afsnittet “Er Nessie et dyr vi kender?”

Jeg kan kun anbefale denne bog til dem der holder af fagbøger og den burde stå på alle skolebiblioteker.

Her i næste måned udkommer en ny bog i serien som er om Bigfoot og Yetien.

4/5

Hvis bare du var min af Jenny Han

IMG_8623Læst som e-bog på eReolen

UDEN AT SIGE DET HELE:
Lara Jean har aldrig indrømmet det, når hun var forelsket i en dreng. Det ville jo alligevel ikke blive til noget. I stedet har hun skrevet et kærlighedsbrev til hver enkelt, hvori hun har fortalt om sine følelser – og derefter har hun lukket brevet og gemt det i sin hatteæske og aldrig gjort mere ved sagen. Brevet er lukket og forelskelsen ude af verden.
Men en dag opdager Lara Jean, at hendes hemmelige breve på en eller anden måde er sluppet ud i verden, hvilket får hver af hendes tidligere forelskelser til at konfrontere hende med, hvad i al verden der foregår, og hvad de breve skal betyde. Der er blandt andre hendes første kys, drengen fra sommerlejren og endda hendes søsters ekskærste, Josh. Men efterhånden som Lara Jean arbejder sig igennem de pinlige og akavede spørgsmål, finder hun ud af, at der måske også kan komme noget godt ud af brevene. Trods alt.

* * * *

De mest personlige kærlighedsbreve bliver lukket ud af hatteæsken, det var helt sikkert den handling der fik mig til at finde denne bog på eReolen (genial side, hvis man ser bort fra den lange ventetid der kan være) Jeg kunne rigtig godt lide bogen.. Den er lige til at gå til og efter et døgn havde jeg læst den færdig.
Lara Jean er det mellemste barn og har et fantastisk forhold til sine to søstre.. Forholdet til dem begge bliver sat på prøve efter at storesøsteren rejser for at studere.

Ret hurtig er der flere drenge der henvender sig til Lara Jean, hvilket giver hende røde kinder. Jeg havde håbet på lidt flere breve og lidt mere drama… Men det er okay og jeg var godt underholdt hele vejen.
Udfaldet ved slutningen var ikke helt som forventet/håbet, men kan godt følge hendes valg og nu jeg bare spændt på at læse efterfølgeren når den engang bliver oversat.

4/5

Værd at dø for af Lee Child

bog290316Læst som Ebog – modtaget af Plusbog.dk

UDEN AT SIGE DET HELE:
Der er dødbringende problemer i bondelandet Nebraska … og Jack Reacher havner midt i dem. Først lægger han sig ud med familien Duncan, en lokal klan, der har skræmt en hel egn til underkastelse. Men det er en gammel, uløst sag om et forsvundet barn, der for alvor fanger Reacher.
Familien Duncan vil af med Reacher – og det er ikke kun hemmeligheder fra fortiden, de forsøger at skjule. For deres egen farlighed til trods er de blot det nederste led i en vidtforgrenet forbryderisk fødekæde. Det ville give meget mere mening for Reacher at styre fri af de massive problemer, hans indblanding vil medføre. Men det er umuligt for ham.
* * * *
Det er første gang jeg læser en bog fra Lee Child.. Den er en smule tung at komme i gang med men pludselig får den fart på. Jeg elsker at kapitlerne er korte… man får en bid af hele historien fra alle vinkler og man vil bare have en bid mere, så man oplever ikke det er kedeligt på noget som helst tidspunkt (lige på nær starten)
Havde lidt følelsen af at læse et manuskript til en film, hvilket ikke var dårligt men måske en smule for nemt, men det var jo god læsestof..
Jeg mangler dog lidt mere indhold i forhold til det barn der er forsvundet, det var jo en del af plottet men fylde så lidt.. Jeg kunne ikke rigtig gennemskue Jacks alder.. men tror han skal være ældre end man får fornemmelsen af. Han er lidt af en actionman/James Bond der kan klare hvem som helst der går i mod ham eller som han bare ikke kan lide.. (og så alligevel ikke helt, men han vil gerne kunne klare alle….)
Men jeg var godt underholdt så den får 4 stjerner herfra..

4/5

 

Dublin Street af Samantha Young

bog290216

Læst som Ebog – modtaget af Flamingo

UDEN AT SIGE DET HELE: 
I årevis har Jocelyn Butler forsøgt at løbe fra sin fortid, men nu venter fremtiden …
Amerikanske Jocelyn flygter fra sin tragiske fortid i USA og slår sig ned i moderens hjemland, Skotland. Alt er fint indtil Jocelyn flytter ind i en lejlighed på Dublin Street – og møder en mand, som vender op og ned på hendes skærmede tilværelse. 
Forretningsmanden Braden Carmichael er vant til at få det han vil, og han vil have Jocelyn. Han foreslår en ”ordning” som vil tilfredsstille dem begge. Men da Jocelyn indser at Braden ikke vil nøjes med grænseløs, overvældende lidenskab, skal hun gøre op med sig selv, om hun er klar til at sænke paraderne og lade hemmelighederne komme frem i lyset..

* * * *
Denne type historie kan man jo ikke få nok af.. Den er ikke så meget anderledes end det man allerede har læst men jeg suger det til mig hver gang.. Det er en bog man kan læse ligegyldigt hvilket humør man er i.. Lidenskab kærlighed med lidt bump på vejen er der bare altid plads til. Jeg kan godt lide der også er lidt alvorlighed i fortælingen. Altså alle ved jo hvordan det ender, men der skal jo kæmpes lidt ekstra for den lykkelig slutning.
Kan kun anbefale den hvis man higer efter noget hot læsestof.

4/5

Vigga og Luna af Lise Bidstrup

bog170216

Bøgerne har jeg modtaget af Tellerup.

UDEN AT SIGE DET HELE: 
Dyrlægen – bog 1
Vigga har altid ønsket sig en pony,
og pludselig en dag går hendes ønske i opfyldelse,
men ikke helt på den måde,
som hun havde forestillet sig.
Desuden er der ham der dyrlægen …
Han har vist ikke helt rent mel i posen,
men hvad kan Vigga gøre ved det?

Den russiske cirkushest – bog 2
Vigga plejer at være lykkelig,
når mor inviterer hende med på arbejdsrejse.
Men nu har hun Luna, og det er ikke let
at smugle en pony igennem tolden.
Alligevel er Vigga lykkelig over at Luna er med,
da hun finder ud af at hestene i det lokale cirkus
bliver behandlet dårligt.
Der bliver brug for både fantasi og mod i Sankt Petersborg.
* * * *
Mine drenge var ikke så pjattet med dem, men så det jo godt jeg selv godt kunne nyde dem og sætte mig ind i hvordan det måske vil være for piger at få dem læst eller læse selv. Er man glad for heste så er det jo bare en ekstra bonus. Det er to rigtig søde fortællinger som gøre den god til både højtlæsning men min vurdering er også at er man først kommet godt i gang med at kunne læse, så vil de være gode for teksten er behaglig at læse og kapitlerne er ikke for lange.. og lige tilpas spændende.

Omslag og illustrationerne er også så fine.
Vil klart anbefale dem hvis man har en pige der hjemme der mangler nyt læsestof.. og til juni udkommer tredje bog om Vigga og Luna.

4/5

1 2 3