Archive of ‘Anmelder’ category

I det øjeblik var jeg din af Mhairi Mcfarlane

Modtaget af HarperCollins Nordic

UDEN AT SIGE DET HELE:
Hvad sker der, når den som knuste dit hjerte pludselig dukker op igen? 
Midt i et skænderi under bryllups forberedelserne, bestemmer Rachel sig for, at det er på høje tid at hæve forlovelsen med kæresten Rhys. I forvirringen og tequilarusen, som følger den spontane beslutning, ser fremtiden mildt sagt usikker ud. Det gør ikke situationen bedre, at Rachel hører at Ben, hendes ungdomskæreste og første kærlighed, er flyttet til byen. Det er ti år siden de så hinanden sidst, men da det lykkes Rachel at få arrangeret et ”helt tilfældigt” møde, kommer der gang i det gamle venskab igen – og for Rachel en del mere end det. De gamle følelser blusser op. Irriterende nok lader det til at Ben ikke ser hende som andet end en ven. Desuden har han også fundet sig en kone, som er lige så åndeløs smuk, som han er, så alt taler sit tydelige sprog. Bare gode venner altså. Ikke noget problem for Rachel. Eller?
* * * *

POSITIVT: 
Endnu engang måtte alle andre bøger der står i kø for at blive læst vente til jeg havde fået læst endnu en bog af Mcfarlane. Det er virkelig bøger man skal læse hvis man har brug for at koble 100% af og bare nyde at det ene kapitel forsvinder for en imens man er godt underholdt.

Vi får Rachel og Bens historie fra fortiden løbene og det fungere rigtig godt at det bliver fortalt på den måde. Hun kunne jo have valgt at give os hele fortiden med det samme, men det vil bare ikke have haft samme virkning. Man når både at få et had og elsk forhold til hele deres historie.

Jeg er fan af at Rachels venner fylder så meget i bogen. og vi derved også får lidt af deres liv med og får en følelse af gode venskaber kan udvikle sig i flere retninger. Man bliver så glad.

KRITIK:
Det er den første bog fra hende jeg vælger at give 4 stjerner frem for 5 og det er virkelig små detaljer der gøre det og ingen stor betydning for den store romantikere, for det får man og det er hvad Mcfarlane kan. Men det kan også bare blive lidt for nemt og en lidt for enkel fortælling som man har set så mange gange før. Det må gerne være lidt skævt og med et par overraskelser som jeg synes hun har været bedre til i de andre bøger.

4/5

 

Bjerget bag huset af Joyce Maynard

Modtaget af HarperCollins Nordic

UDEN AT SIGE DET HELE:

Da flere piger bliver fundet døde på bjerget bag Rachel og hendes 11 årige søsters hjem, får deres kronisk utro far sagen. Pigerne tilbringer de lange sommerdage med at fantasere og prøve at finde ud af, hvem der står bag mordene. Imens synker deres mor længere og længere ned i en depression efter skilsmissen fra deres far. Tiden går, og flere piger bliver fundet myrdet på bjerget bag huset – søstrene kan kun se til, mens deres far gang på gang mislykkes i at fange morderen. Rachel beslutter sig for, at kaste sig ud i et livsfarligt spil for at fange morderen. Et spil der ender med at ødelægge farens karriere og ændrer alt, for alle hun elsker.

Tredive år senere vender Rachel tilbage for at give hendes far den oprejsning, som hun synes han fortjener. Det er en plan, som afslører mere, end hun nogen sinde kunne have forstillet sig.

*  *

Ih ah uh jeg ved ikke hvor jeg skal starte eller slutte med denne her anmeldelse. Er bange for den bliver ultra kort. Måske lige hårdt nok at sige den var dårlig for den har jo alligevel fået to stjerner og jeg læste til sidste punktum.

Den sagde mig ikke rigtig noget og måtte tvinge mig igennem den. Kapitlerne var kedelig og mærkelig. Stemningen og kvaliteten var så svingende. Det som om forfatteren har ville to ting.. Fortælle om den 13 årige og de problemer, følelser, tanker og udvikling man nu gennemgår i den alder og på samme tid skrive en krimi oven på og derefter så prøve at flette det sammen og det lykkes ikke rigtig… Men en del af mig var jo også spændt på hvor det hele ende og derfor blev jeg nødt til at læse den færdig.. og ideen bag bogen lød jo også lovende men mine forventninger var vist et helt andet sted.

Langsomt læst, men hurtig glemt for mit vedkommende.. desværre.
2/5

Findes der en, findes der flere af Mhairi Mcfarlane


Modtaget af HarperCollins Nordic

UDEN AT SIGE DET HELE:
Det hele starter med det der bryllup. Da Edie bliver taget på fersk gerning, i en mildt sagt pinlig situation, er det hende, der får skylden. For at undgå shitstormen på de sociale medier og de anklagende blikke, fra hendes, nu tidligere, venner, bliver hun tvunget til at forlade byen. Så hun udsendes som ghostwriter, på en biografi, om den nye hotte stjerne Elliot Owen. Det kan vel ikke være så svært?

Jo, faktisk, for det sted hun forvises til er Nottingham, byen hvor hun voksede op. Her bliver Edie tvunget til at bo hos sin deprimerede far og bitre søster, som konstant sætter spørgsmålstegn ved alt, hvad hun gør. Desuden viser superstjernen Elliot sig totalt ude af stand til, at forstå et nej. Da Edie således forvandles tilbage til sit teenage-selv, indser hun, at det er på høje tid at finde ud af, hvem hun egentlig er.
* * * * *

Edie er nok det mest irriterende navn man har fundet på til en kvinde i en romantisk bog. Jeg blev ved med at læse noget ala Eddy. Det skal selvfølgelig ikke trække ned, jeg skulle bare tag mig godt sammen til at læse det rigtigt.

Det hele starter jo ret kaotisk for hende, hun får skylden for noget der slet ikke er hendes skyld. Og her viser forfatteren et ret godt billede af hvordan det sociale medier har magten og hvordan man på en nem og grusom måde kan mobbe andre på.
Men der er håb for Edie på trods af hun nu er tvunget til at bo sammen med hendes far og søster.. Temmelig anstrengt forhold hun har til sin søster, nogen gange havde jeg svært ved at forstille dem begge i 30erne.
Edies håb og chance er Elliot men det er lidt af en kamp at nå ind til ham og få det ud af ham hun ønsker, og hvad er det egentlig hun ønsker i sidste ende og hvad ønsker han?

Jeg var ellers ikke helt så begejstret da jeg læste handlingen.. Det virkede bare for utroværdigt og useriøst. Men jeg må give mig og ligge mig fladt ned og sige at det holder hele vejen igennem. Og når en bog får det til at kilde i hele kroppen så har forfatteren i højeste grad fanget mig.

Og top point for hun ikke bare slutter bogen pludseligt, men der faktisk er en længere slutning som ikke gøre man sidder og føler sig snydt.

5/5

 

 

Oprørerne (Sagaen om Talon) af Julie Kagawa

Modtaget af HarperCollins Nordic

UDEN AT SIGE DET HELE:
Ember Hill har forladt drageorganisationen Talon og har sluttet sig til oprørslederen Cobalt og hans folk. Men Ember kan ikke glemme Garret Xavier Sebastian, dragedræberen fra Sankt Georg ordenen, som svigtede sin mission – at udrydde hele Embers slægt, da han reddede hende fra en af Talons snigmordere og dermed underskrev sin egen dødsdom.
Fast besluttet på at redde Garret fra at blive henrettet, forsøger Ember at overbevise Cobalt om, at han skal hjælpe hende med at bryde ind i Sankt Georg ordenens hovedkvarter. De har flere snigmordere efter sig, og da de opdager, at Embers bror er en af dem, indser de, at de kan bruge Garret til deres egen fordel, for han kan bidrage med et helt nyt perspektiv i krigen mellem Talon og Sankt Georg-ordenen.
Men en ny sammensværgelse har set dagens lys, og hemmelighederne som begge sider skjuler er både chokerende og livsfarlige. Ember bliver nødt til at beslutte sig. Vil hun trække sig tilbage og vente til det rette øjeblik til at slå tilbage, eller skal hun starte en krig?
* * * *

Kampen mellem mennesker og dragerne fortsætter i et tempo jeg kan lide. Vi er hurtigere videre fra hvor første bog sluttede og der skal tages hurtige beslutninger for hvad der nu skal ske. Hvem skal man stole og ikke stole på.
Der er måske ikke enighed men det lykkes dem på trods af uenighed at samarbejde.

Da jeg anmelde første bog ønskede jeg lidt mere af Dante og man kan godt sige at han er kommet lidt mere i centrum her og har en større betydning for historien, det synes jeg er så vigtigt.

Bogen er velskrevet og nem at læse. Igen er kapitlerne skiftevis fra forskellige synsvinkler, denne gang lidt flere end sidst, men det fungere ret godt og man får et bedre indblik i hvem de enkle personer er, hvad de tænker og føler.

Hele drage verden får vi også et større indblik i, men jeg er ikke i tvivl om der er meget vi ikke ved endnu og jeg er rigtig spændt på hvad det hele skal ende med.

Jeg har kun en ting som jeg synes fylde alt for meget i bogen. Trekantsdrama! Det er så ligegyldigt. For min skyld må der gerne være trekantsdrama i en bog, det skal bare ikke være pinligt.

Kunne man lide den første så skal man klart læse videre.. og ellers så bare give denne en chance, måske man bliver positivt overrasket.

4/5

 

Fra og med dig af Mhairi Mcfarlane

200916

Modtaget af HarperCollins Nordic

UDEN AT SIGE DET HELE:
Selvom Anna Alessis dates ofte viser sig at være weirdos, så kunne hun ikke være lykkeligere. Hun er 30+, har et job, som hun elsker, og livet er bedre, end hun havde turde håbe. Men sådan har det ikke altid været, og hun vil helst glemme alt om årene som syndebuk i skolen.

Så da James Fraser, ham der stod for størstedelen af ydmygelserne i skolen, dukker op i hendes liv, vendes alting på hovedet. Men James er anderledes nu – han er høflig, moden og sjov. Så folk kan vel ændre sig? Men hvorfor føler Anna sig som en idiot, fordi hun stoler på ham?

* * * * *
Endnu en flot og velskrevet bog fra Mhairi. Jeg tror faktisk jeg er mere vild med denne end den første jeg læste. Historien er den samme som i så mange andre bøger og film. Den grimme ælling har forvandlet sig til en smuk og sjov svane. Jeg er ligeglad for jeg læser gerne sådan en feel good bog igen og igen.

Anna er et typisk mobbeoffer. Hun husker sine dage i skolen som et mareridt, men er kommet videre i livet. Hun ser godt ud og har et fantastisk arbejde. Men leder stadig efter den eneste ene. Hun dater og sukker efter at opleve Harlequin magien..

Dagen for genforeningen med skolen nærmer sig og man fornemmer både hendes frygt og “i’m so excited” følelse… det hele falder bare lidt til jorden efter at ingen kan genkende hende… Livet går videre vil man tro.. Anna vil i hvert fald gerne have det bare var det og lade det gå i glemmebogen. Men pludselig står Anna i den situation at hun er tvunget til at samarbejde med James… og her er bogen næsten kun lige begyndt.

Læs den! Den er sød, sjov, hyggelig, fantastisk, kærlig, nervepirrende (på den “jeg dåner” måde)

Et lille twist er også at man får fortællingen både fra Anna og James side af.. Så vigtigt.

5/5

Barn nr. 8 af Kim Van Alkemade

141016

Modtaget af HarperCollins Nordic

UDEN AT SIGE DET HELE:
Det er 1919 da den fireårige Rachel Rabinowitz bliver sendt på børnehjem. Her udfører dr. Mildred Solomon medicinske eksperimenter med børnene som forsøgsdyr. Med store ambitioner om en karriere inden for medicin, udsætter hun Rachel for smertefulde eksperimentelle behandlinger med røntgenstråling, noget som giver Rachel men for livet.

Rachel arbejder som sygeplejerske, da hun møder dr. Solomon 35 år senere. Nu er dr. Solomon cancerpatient. Nu er det Rachel, som har overtaget. Ved uautoriseret at justere på doserne, udsætter hun nu sin plageånd for sin egen medicin. Men før natholdet er slut, må Rachel vælge mellem hævn – eller tilgivelse.

* * * 
Det har virkelig taget mig lang tid at komme igennem denne bog.. Ikke fordi den er dårlig. Men fordi historien er så barsk og mit moder hjerte kan slet ikke holde til det. Hjælper så nok heller ikke at man ved den er baseret på virkelig hændelser.

Man læser skiftevis med at høre om Rachel som barn og hvor hun nu står som voksen og har et ganske okay liv på trods hendes voldsom barndom. Det gav mig to forskellige forhold til hende. Jeg er ikke helt med hende som voksen, det bliver måske bare lidt for kedeligt. Jeg tog mig selv i at læse lidt hurtig og sjusket igennem de kapitler frem for dem hvor hun er barn. Selvom de var de hårde at komme igennem så var det bare der historien levede og skyld i denne bog.

Skal jeg vurder bogen ud fra mine følelser kun, så havde den ikke overlevet, men hvis jeg lige prøver at ligge det fra mig, så er det faktisk en velskrevet bog.
En historie der fortjener at blive læst.
3/5

 

Det er ikke mig, det er dig af Mhairi McFarlane

20092016Modtaget af HarperCollins Nordic

UDEN AT SIGE DET HELE:
“Så her er, hvad der skete: Jeg friede. Paul sagde ja. Men så tog mit liv en helt anden drejning.”

Delia Moss er ikke helt sikker på, hvad der gik galt. Hun havde jo en plan for sit liv. Men da hun opdager, at hendes kommende mand har en affære, falder planen til jorden.
Hun er nu nødt til at genvinde kontrollen – hun er nødt til at blive superhelten i sit eget liv.

* * * * *
Længe siden jeg har set så flotte bøger… de er så yndige. Jeg var lidt i tvivl om man skulle starte med en frem for en anden. Det ende faktisk med manden fik taget beslutningen da jeg ville have dem med på ferien til Rhodos og jeg bare sagde han skulle smide en i kufferten og en i tasken til flyveturen. Og det var så “det er ikke mig, det er dig” jeg træk op fra tasken på vej der ned.

Jeg elskede Delia lige fra start. Ret hurtig så står vi allerede midt i hendes frieri som ender ud i et stort kaos.. ikke kun med kærligheden men også arbejdet tager en skæv drejning, som også giver anledning til at nyt bekendtskab via mails. Spontant er hun på vej til London hvor hun bor sammen med hendes veninde.

Her skal hun finde sig selv igen og finde ud af om hendes kæreste igennem 10 år er værd at vende tilbage til.. Normalt vil man jo bare tænke smut med dig pomfrit, men 10 år er også bare mange år at smide væk, så jeg forstår godt hendes tanker og følelser..

Delia har i sine unge dage tegnet/skrevet på en tegneserie og den får hun påbegyndt igen. Jeg synes det er en så fantastisk detalje at forfatteren har valgt at have den illustreret i bogen. Altså kage uden glasuren går jo heller ikke. Så her har man fået hele pakken.

I London finder hun hurtig nyt arbejde som viser sig at være noget af en hovedpine, det er der handlingen tager fat og ret hurtig står hun i en uheldig situation.. Er hun på lovens side eller ikke og hvem skal eje hendes hjerte. For der er mange muligheder.. Jeg var underholdt hele vejen igennem og kan godt lide det hele ikke bliver for sukker sødt.. men det er en sjov romantisk bog selvom den også er super akavede på mange punkter. Men det er alt sammen noget man kan grine af.

Jeg glæder mig til at se den på film. Har virkelig fået den dårlige vane at når jeg har læst en bog og ved der er mulighed for den kommer på film, så har jeg et stort behov for at danne mig et billede af hvordan personerne kommer til at se ud så jeg ikke bliver skuffet.

5/5

Calender Girl (Januar) af Audrey Carlan

bog3

Kunne på et tidspunkt hentes gratis hos Saxo.dk som e-bog

UDEN AT SIGE DET HELE:
Ny måned – ny by – ny mand
Mia Saunders skal skaffe 1 million dollars til at betale sin fars spillegæld. Siden hun var barn, og hendes mor forlod familien, har hun taget sig af sin far og søster, og også denne gang beslutter hun sig for at tage sagen i egen hånd. Alting virker håbløst, for Mia er bare en 24-årig servitrice med skuespillerdrømme – men så bliver hun tilbudt et job hos Exquisite Escorts. Opgaven er enkel: I løbet af det næste år skal Mia tilbringe hver måned sammen med en ny mand i en ny by. Om 12 måneder vil gælden være betalt. Og Mias liv forandret for altid.

I JANUAR går turen til Los Angeles. Her har Mias første klient, den charmerende surfer og manuskriptforfatter Wes Channing, brug for en date til en række events i Hollywood. Mia og Wes bliver straks gode venner og oplever en seksuel kemi, der får jorden til at ryste under dem. Men selvfølgelig skal de ikke forelske sig i hinanden, for kærlighed er ikke en del af kontrakten – og Mia har en mission, der skal fuldføres.

* * *
Jeg læser denne type genre for det meste når jeg er i perioder er lidt stresset og bare overhovedet ikke skal tænke så meget og bare vil nyde ordene i handlingen. Udover var jeg nok også bare nysgerrig for alle snakkede om den. Nu det ved at være et lille stykke tid siden jeg læste første måned ud af tolv og jeg er ikke kommet videre med de andre måneder.

Lige da jeg var færdig havde jeg følelsen af det da var meget fedt og efter et forhold der snart runder de 14 år (ikke at der er noget at klage over der – høhø) Så skal der måske ikke så meget til før moderen i dette hjem lever sig helt ind i denne type bog..

Drømmer man om manden der slår benene under en og man får den mest fantastiske sex, så skal man helt sikkert læse med her. Men så kommer der jo også lidt den seriøse Tanja op i mig og det hele er måske bare lidt for perfekt og uden fejl.. (måske det ændre sig i de andre måneder) og så kan jeg måske heller ikke helt forene mig med måden hun skal betale denne gæld af på. Det da lidt af et budskab der er på den gale vej.

3/5

 

 

JoE, eN helt aLmiNdelig mAnd af Jon Teckman

bog10Modtaget af HarperCollins Nordic

UDEN AT SIGE DET HELE:
Alle hans drømme er ved at gå i opfyldelse. Desværre …
Om dit livs mest vidunderlige fejltagelse.
Joe, en helt almindelig mand
Men, du vil ikke i seng med Olivia Finch, vil du skat?

Hvordan svarer man på det? Hele pointen med folk som Olivia Finch er, at sådan nogen som mig vil i seng med dem. Det er jo derfor, at hun får flere millioner for en filmrolle. Så selvfølgelig vil jeg i seng med Oliva Finch.

Jeg ville bare ønske, at jeg ikke havde gjort det.
* * * *

Joe er virkelig en helt almindelig mand.. Som er så heldig at have et arbejde hvor han på sin vej møder mange kendte, det jo ganske almindeligt..? Ved siden af har han denne her fantastisk kone, som han har to børn med.. og alligevel er fristelserne altså for store for Joe. En fejltagelse der tager vilde drejninger da hans handling ender ud i en bølger af misforståelser.. Det giver anledning til rigtig mange sjove og surrealistisk episoder, som jeg synes forfatteren får skrevet rigtig godt ned… Jeg kan lige se en komedie for mig.

Jeg er ikke fan af utro skab.. altså hvem er det? Men dette lille sidespring giver anledning til en ret underholdene historie og det er måske lidt bizart at more sig over for det hele ender virkelig helt galt…

4/5

Eksperimentet af Catrine TollStröm

bog9

Modtaget af HarperCollins Nordic

UDEN AT SIGE DET HELE:
Det er den største svenske satsning inden for reality-tv nogensinde. En række ekstreme personligheder ankommer til den isolerede paradisø Palawu, og Åse Nordenskiöld skal styre produktionen. Men da kontakten til fastlandet afbrydes på uforklarlig vis, bliver det psykologiske spil mellem deltagerne mere tydeligt. Et skræmmende hændelsesforløb tager sin begyndelse. Sandheden går snart op for alle på øen; I dette dødelige spil, kan man ikke stole på andre end sig selv.

*
Av! Jeg måtte denne gang tilføje en ny kategori. “1/5″… Denne bog får kun en sølle stjerne fra mig.. Jeg kan simpelthen ikke lide den. Vi sluger jo reality tv råt så havde måske lidt for høje forventninger til denne bog. Jeg har aldrig været bag sådan en produktion, men har da mine forstillinger og ideer til hvordan det kan være. Dette var så langt fra og useriøst som det kunne blive. For mig virker det lidt som om forfatteren bare har været i gang med at dagdrømme en handling hvor alt kan ske uden realisme og det virker bare ikke for mig.

Jeg er faktisk helt paf over bogen tabte mig så meget.. Men en stjerne for at min nysgerrighed bare vinder lidt.. For på trods af en dårlig læseoplevelse der dræber ens læselyst så blev jeg jo nødt til at finde ud af hvordan det hele hang sammen, men kun med det resultat at jeg var lettet over bogen var slut.

Jeg håber andre der ude har mere glæde af denne bog.

1/5

 

1 2 3 6