Archive of ‘Bøger’ category

Konkurrence – #2 – Morika af Sidsel Sander Mittet

bog8

VINDEREN BLEV LINE – JEG HAR SENDT DIG EN MAIL

Jeg vil egentlig have ventet med at give den videre til jeg selv havde læst bogen. Har nemlig to liggende (den ene modtaget ved bogbloggertræf og den anden vundet i en konkurrence sammen med andre bøger) Men hvorfor ikke glæde en anden med den allerede nu..

Facet skriver:
På skoleøen Raudra undervises krigerlærlingen Korau og visdomslærlingen Eshri i Morikas idealer for fred og tolerance. Deres fremtid ligger fast.
Men i det skjulte arbejder stærke kræfter på at vende tilbage til tidligere tiders adelsvælde.
Snart befinder Eshri, Korau og deres venner sig midt i en kamp for et samfund, de altid har taget for givet. Spørgsmålet er imidlertid om samfundet overhovedet er værd at kæmpe for? Eshri og Korau opdager snart, at intet er, som de troede…
Rent blod er første bog i trilogien Morika.

Da jeg ikke selv endnu kan komme med en mening om bogen.. så kan i læse med hos Rikke og Sabrina.. Det jo lige før jeg får lyst til at ligge den bog jeg er i gang med fra mig og begynde på denne.

For at deltage… Skal i nævne en eller flere bøger fra min TO-READ liste på goodreads som jeg bare MÅ læse… Den er virkelig lang og der er nok mange at nævne så bare det i har tid og lyst til.. Tak på forhånd.

 

 

Status for 2015


Godt nytår!

Hvor blev december lige af? Håber i alle har haft en god jul og kom godt ind i det nye år. Her var det en hyggelig aften med mine drenge og svigerforældre.

Nu ramte hverdagen så igen.. Dvs alle mine drenge skal afsted og for mig står den på jobsøgning.. Hvilket også betyder en del Tanja tid.. efter jeg blev færdig uddannet har jeg rørt en.. EN! bog. Der har bare ikke været tid i december og jeg savner at læse! Det er faktisk lige før man bliver stresset over alle de bøger man så gerne vil læse.. :p

2015 havde jeg et mål der lød på 25 bøger.. Og kom kun op på 24.. Så tæt på! Men på trods af 2015 har været et hårdt år så er jeg godt tilfreds.

2015_boeger

Jeg sætter mit mål til 25 igen i år.
Jeg vil prøve at læse hvad jeg egentlig har lyst til at læse her og nu! Jeg bliver hurtig smittet af hvad alle andre læser og det er jo egentlig kun godt nok men det gøre bare at mange af dem jeg så gerne vil læse kommer længere og længere bag i køen. Udover det så kan man også se i forhold til givende stjerner at det har været et lidt lala år. Dog har jeg lige et par hængepartier men tænker der bestemt er et par gode imellem ;) Det håber jeg da!

Udover det så ønsker jeg at få brugt mofibo lidt mere. Det er så en fed mulighed som jeg burde bruge lidt mere.

Håber på et fantastisk bog år!

2015 – Første halve år. 

  
Jeg har nok læst det mange læser på en måned men jeg er godt tilfreds med resultatet.. Især når man tænker over hvad livet har budt mig og min familie…  Mit mål er 25 og end til videre er jeg på 17, så mon ikke jeg når det. 

Imellem er der to bøger jeg har læst højt for Mads.. Bulderby var klart mest fangene for ham, selvom jeg havde forstillet det ville have været troldepus. Ellers er jeg vist blevet ret smittet af hvad andre læser.. Hvilket både har været godt og knap så godt.. Chris Carter er altid en sikker vinder og endelig kom der endnu en bog fra Camilla Läckberg…  Af nye forfattere har jeg været positiv overrasket over Slangestenen af Marin Madsen og Hvidt støv af Lene Knudsen.. 

Konkurrence #1 – vind en bog eller tre…

Jeg finder altså mange spændende bøger fortiden og ligger inde med dobbelt op med nogen.. Så har besluttet at andre skal have glæde af dem.. Bare fordi.. eller vi kunne da godt fejre der er 25 dage til min sommerferie, bloggen rundede 11 år her 1. maj og den har virkelig været igennem meget.. (Og det er så her jeg ikke skal nævne ordet dolls for det vil være for pinligt!) og ja så blev jeg 28 i lørdags ;) … Men ingen grund til dette men bare fordi og der vil komme igen senere.. Det eneste du skal gøre er at vælge om du vil eje den ene bog eller de tre.. (nævner dem om lidt) og vinderen finder jeg 3. juli (feeerie!!) Bogen eller bøgerne der ikke bliver vundet ryger med næste konkurrence hvor en eller flere bøger vil kunne vælges.. 

Sender kun til dansk adresse.. 

Slet ikke sikkert jeg rammer jeres smag men det er de her bøger i kan vælge denne gang..  

En flænge i himlen af John Green.. Mange har nok læst den og ellers hørt om den.. Jeg er eller I er så heldig at jeg ligger inde med to.. 

“En flænge i himlen” handler om noget yderst alvorligt. Kræft. Hazel er en ung pige, som på sit fjerde år lever med kræft. Hun forsøger at leve livet, så godt som hun kan, men det er først, da hun møder den ligeledes kræftsyge Augustus, at det går op for hende, hvordan livet egentlig skal leves.

  

Pigen med den blå cykel af Regine Deforges.. 

I første bind af Regine Deforgés’ serie om den unge og smukke pige Lea er Frankrig blevet besat af Tyskland under 2. verdenskrig. Lea bor på familiens vingods i Bordeaux og er ulykkelig over, at hun ikke kan få sin udkårne, Laurent. Da hendes far en dag myrdes af den tyske besættelsesmagt ændres hendes liv drastisk. 

Det er altså alle tre bind du vinder.. 

Nye bøger – et minde for livet Tiden og livet er noget mærkeligt noget. Disse bøger fik jeg hentet starten af ugen. Bøger jeg havde bestilt ved bog og ides bogudsalg på min fars regning. De var kun bestilt en lille time før min mor ringer og fortælle at nu er han her ikke mere. Jeg havde været over og besøg ham i Odense om tirsdagen da bogudsalget startede og da han jo ikke kunne snakke pga. respiratoren så vil han meget gerne have vi snakkede.. Min mor og jeg havde efterhånden bare ikke så meget at fortælle mere.. Jo begrænset hvor meget nyt der skete når vi nu besøgte ham så tit… Men lige den dag kunne jeg da med et glimt i øjet fortælle hvor “tarveligt” det var med alle de bøger på udsalg men man ingen penge havde.. Han var så sød at “sige” jeg kunne bestille lidt på hans regning… Og det nåede jeg og det er sku mærkeligt… Men noget er helt sikkert.. Ligegyldigt hvor dårlige eller gode bøgerne er så skaffer jeg mig aldrig af med dem…. Nu skal jeg bare finde tid/lyst til at læse dem… For har ikke læst noget som helst siden.. 

De læste bøger i 2014 – Top 5

IMG_0587.JPG

Jeg kan ikke ligefrem prale af antal læste bøger.. Men jeg er nu alligevel godt tilfreds og håber 2015 vil se endnu bedre ud. Har i år læst 5 bøger mere end sidste år.. Dvs jeg i år kom op på 24 bøger…

De 5 bedste
IMG_0589.JPG

2014 var året jeg for første gang fik læst noget fra Chris Carter og sikke en fantastisk forfatter… Jeg er lige pt i gang med trejde bog på Mofibo.
Så var jeg jo så heldig at få bogen Leoniderne af Nanna Foss og jeg glæder mig så meget til næste bog i den serie..
Jeg fik genlæst skammerens datter, ligeså skøn som jeg huskede og glæder mig til den kommende film…

Julens glæder…

IMG_0574.JPG
Der er mange steder man kan deltage i julekonkurrencer eller få gode tilbud, men det her er da det bedste.. Gyldendal på facebook giver en gratis e-bog hver dag, mest for de yngre, men i dag er det f.eks. overhovedet ikke for børn. Jeg er ret begejstret..

Danmark Læser..

IMG_0568.JPG

Hvor er det et fedt arrangement… danmarklaeser.dk
Næste år vil der rundt i landet blive delt en masse bøger rundt der kan gå fra hånd til hånd.. Jamen det jo fantastisk..
Gå selv ind og se deres lille klip og evt. melde jer som uddeler. Jeg har, men nu må vi se om jeg bliver valgt, der er alligevel længe til uge 13 hvor man får besked på om man er udvalgt..

Top ti tirsdag – fra biperson til hovedperson..

IMG_0564.JPG

Jeg hopper også med på top ti tirsdag selvom jeg nok tvivler på at altid kunne udfylde ti punkter. Selv her første gang virker det som en umulig opgave… Haha skal nok blive godt! Ugens tema er bipersoner jeg gerne så som hovedpersoner.

1. Simon fra dæmonernes by. Jeg er tosset med ham.. Han er helt igennem fantastisk og uden ham vil bøgerne være ligegyldige. Jeg er så ærgerlig over der nok ikke kommer flere film derfra, for Robert Sheehan er fantastisk som Simon.

2. Assistent Assad fra afdeling Q. Jeg vil nyde en hel bog fra hans synsvinkel og hans sjove måde at formulere sig på.

3. Luna Lovegood fra Harry Potter serien. Det kan kun blive godt!

4. Coby fra Haunting Emma serien. Egentlig en serie der bliver dårligere og dårligere. Men Cobys karakter som spøgelse kunne være sjov i en bog for sig selv..

Og her slutter listen for kan ikke komme på flere bipersoner jeg gerne så fik rampelyset..

10 timer senere..

IMG_2651.JPG
Min første readathon hvor jeg kom igennem en hel bog… og nu jeg faktisk færdig med min anden bog. Første bog var en skuffelse men herlig gensyn med skammerens datter! Nu vil jeg finde den næste bog og hoppe ind i min seng. Tænker jeg nok ikke når mange sider før jeg sover…

Resultat: 2,5 bog.. 575 sider.

1 2 3