Sidste kapitel for denne gang..

Jeg har længe anmeldt alt for sjældent…
Min læselyst forsvinder ved bøger der ligger og venter på mig for at blive anmeldt..
Bøger har brug for kærlighed og tid.. men det har mine to (snart tre) drenge og mand også..

Tak for denne gang.. Ajnat.dk har været en del af mig siden 2004.. Så jeg kan slet ikke få mig selv til at opgive den helt.. men lader den blot stå som den er nu. Måske et nyt kapitel finder vejen her til en dag.

I det øjeblik var jeg din af Mhairi Mcfarlane

Modtaget af HarperCollins Nordic

UDEN AT SIGE DET HELE:
Hvad sker der, når den som knuste dit hjerte pludselig dukker op igen? 
Midt i et skænderi under bryllups forberedelserne, bestemmer Rachel sig for, at det er på høje tid at hæve forlovelsen med kæresten Rhys. I forvirringen og tequilarusen, som følger den spontane beslutning, ser fremtiden mildt sagt usikker ud. Det gør ikke situationen bedre, at Rachel hører at Ben, hendes ungdomskæreste og første kærlighed, er flyttet til byen. Det er ti år siden de så hinanden sidst, men da det lykkes Rachel at få arrangeret et ”helt tilfældigt” møde, kommer der gang i det gamle venskab igen – og for Rachel en del mere end det. De gamle følelser blusser op. Irriterende nok lader det til at Ben ikke ser hende som andet end en ven. Desuden har han også fundet sig en kone, som er lige så åndeløs smuk, som han er, så alt taler sit tydelige sprog. Bare gode venner altså. Ikke noget problem for Rachel. Eller?
* * * *

POSITIVT: 
Endnu engang måtte alle andre bøger der står i kø for at blive læst vente til jeg havde fået læst endnu en bog af Mcfarlane. Det er virkelig bøger man skal læse hvis man har brug for at koble 100% af og bare nyde at det ene kapitel forsvinder for en imens man er godt underholdt.

Vi får Rachel og Bens historie fra fortiden løbene og det fungere rigtig godt at det bliver fortalt på den måde. Hun kunne jo have valgt at give os hele fortiden med det samme, men det vil bare ikke have haft samme virkning. Man når både at få et had og elsk forhold til hele deres historie.

Jeg er fan af at Rachels venner fylder så meget i bogen. og vi derved også får lidt af deres liv med og får en følelse af gode venskaber kan udvikle sig i flere retninger. Man bliver så glad.

KRITIK:
Det er den første bog fra hende jeg vælger at give 4 stjerner frem for 5 og det er virkelig små detaljer der gøre det og ingen stor betydning for den store romantikere, for det får man og det er hvad Mcfarlane kan. Men det kan også bare blive lidt for nemt og en lidt for enkel fortælling som man har set så mange gange før. Det må gerne være lidt skævt og med et par overraskelser som jeg synes hun har været bedre til i de andre bøger.

4/5

 

Bjerget bag huset af Joyce Maynard

Modtaget af HarperCollins Nordic

UDEN AT SIGE DET HELE:

Da flere piger bliver fundet døde på bjerget bag Rachel og hendes 11 årige søsters hjem, får deres kronisk utro far sagen. Pigerne tilbringer de lange sommerdage med at fantasere og prøve at finde ud af, hvem der står bag mordene. Imens synker deres mor længere og længere ned i en depression efter skilsmissen fra deres far. Tiden går, og flere piger bliver fundet myrdet på bjerget bag huset – søstrene kan kun se til, mens deres far gang på gang mislykkes i at fange morderen. Rachel beslutter sig for, at kaste sig ud i et livsfarligt spil for at fange morderen. Et spil der ender med at ødelægge farens karriere og ændrer alt, for alle hun elsker.

Tredive år senere vender Rachel tilbage for at give hendes far den oprejsning, som hun synes han fortjener. Det er en plan, som afslører mere, end hun nogen sinde kunne have forstillet sig.

*  *

Ih ah uh jeg ved ikke hvor jeg skal starte eller slutte med denne her anmeldelse. Er bange for den bliver ultra kort. Måske lige hårdt nok at sige den var dårlig for den har jo alligevel fået to stjerner og jeg læste til sidste punktum.

Den sagde mig ikke rigtig noget og måtte tvinge mig igennem den. Kapitlerne var kedelig og mærkelig. Stemningen og kvaliteten var så svingende. Det som om forfatteren har ville to ting.. Fortælle om den 13 årige og de problemer, følelser, tanker og udvikling man nu gennemgår i den alder og på samme tid skrive en krimi oven på og derefter så prøve at flette det sammen og det lykkes ikke rigtig… Men en del af mig var jo også spændt på hvor det hele ende og derfor blev jeg nødt til at læse den færdig.. og ideen bag bogen lød jo også lovende men mine forventninger var vist et helt andet sted.

Langsomt læst, men hurtig glemt for mit vedkommende.. desværre.
2/5

Findes der en, findes der flere af Mhairi Mcfarlane


Modtaget af HarperCollins Nordic

UDEN AT SIGE DET HELE:
Det hele starter med det der bryllup. Da Edie bliver taget på fersk gerning, i en mildt sagt pinlig situation, er det hende, der får skylden. For at undgå shitstormen på de sociale medier og de anklagende blikke, fra hendes, nu tidligere, venner, bliver hun tvunget til at forlade byen. Så hun udsendes som ghostwriter, på en biografi, om den nye hotte stjerne Elliot Owen. Det kan vel ikke være så svært?

Jo, faktisk, for det sted hun forvises til er Nottingham, byen hvor hun voksede op. Her bliver Edie tvunget til at bo hos sin deprimerede far og bitre søster, som konstant sætter spørgsmålstegn ved alt, hvad hun gør. Desuden viser superstjernen Elliot sig totalt ude af stand til, at forstå et nej. Da Edie således forvandles tilbage til sit teenage-selv, indser hun, at det er på høje tid at finde ud af, hvem hun egentlig er.
* * * * *

Edie er nok det mest irriterende navn man har fundet på til en kvinde i en romantisk bog. Jeg blev ved med at læse noget ala Eddy. Det skal selvfølgelig ikke trække ned, jeg skulle bare tag mig godt sammen til at læse det rigtigt.

Det hele starter jo ret kaotisk for hende, hun får skylden for noget der slet ikke er hendes skyld. Og her viser forfatteren et ret godt billede af hvordan det sociale medier har magten og hvordan man på en nem og grusom måde kan mobbe andre på.
Men der er håb for Edie på trods af hun nu er tvunget til at bo sammen med hendes far og søster.. Temmelig anstrengt forhold hun har til sin søster, nogen gange havde jeg svært ved at forstille dem begge i 30erne.
Edies håb og chance er Elliot men det er lidt af en kamp at nå ind til ham og få det ud af ham hun ønsker, og hvad er det egentlig hun ønsker i sidste ende og hvad ønsker han?

Jeg var ellers ikke helt så begejstret da jeg læste handlingen.. Det virkede bare for utroværdigt og useriøst. Men jeg må give mig og ligge mig fladt ned og sige at det holder hele vejen igennem. Og når en bog får det til at kilde i hele kroppen så har forfatteren i højeste grad fanget mig.

Og top point for hun ikke bare slutter bogen pludseligt, men der faktisk er en længere slutning som ikke gøre man sidder og føler sig snydt.

5/5

 

 

Oprørerne (Sagaen om Talon) af Julie Kagawa

Modtaget af HarperCollins Nordic

UDEN AT SIGE DET HELE:
Ember Hill har forladt drageorganisationen Talon og har sluttet sig til oprørslederen Cobalt og hans folk. Men Ember kan ikke glemme Garret Xavier Sebastian, dragedræberen fra Sankt Georg ordenen, som svigtede sin mission – at udrydde hele Embers slægt, da han reddede hende fra en af Talons snigmordere og dermed underskrev sin egen dødsdom.
Fast besluttet på at redde Garret fra at blive henrettet, forsøger Ember at overbevise Cobalt om, at han skal hjælpe hende med at bryde ind i Sankt Georg ordenens hovedkvarter. De har flere snigmordere efter sig, og da de opdager, at Embers bror er en af dem, indser de, at de kan bruge Garret til deres egen fordel, for han kan bidrage med et helt nyt perspektiv i krigen mellem Talon og Sankt Georg-ordenen.
Men en ny sammensværgelse har set dagens lys, og hemmelighederne som begge sider skjuler er både chokerende og livsfarlige. Ember bliver nødt til at beslutte sig. Vil hun trække sig tilbage og vente til det rette øjeblik til at slå tilbage, eller skal hun starte en krig?
* * * *

Kampen mellem mennesker og dragerne fortsætter i et tempo jeg kan lide. Vi er hurtigere videre fra hvor første bog sluttede og der skal tages hurtige beslutninger for hvad der nu skal ske. Hvem skal man stole og ikke stole på.
Der er måske ikke enighed men det lykkes dem på trods af uenighed at samarbejde.

Da jeg anmelde første bog ønskede jeg lidt mere af Dante og man kan godt sige at han er kommet lidt mere i centrum her og har en større betydning for historien, det synes jeg er så vigtigt.

Bogen er velskrevet og nem at læse. Igen er kapitlerne skiftevis fra forskellige synsvinkler, denne gang lidt flere end sidst, men det fungere ret godt og man får et bedre indblik i hvem de enkle personer er, hvad de tænker og føler.

Hele drage verden får vi også et større indblik i, men jeg er ikke i tvivl om der er meget vi ikke ved endnu og jeg er rigtig spændt på hvad det hele skal ende med.

Jeg har kun en ting som jeg synes fylde alt for meget i bogen. Trekantsdrama! Det er så ligegyldigt. For min skyld må der gerne være trekantsdrama i en bog, det skal bare ikke være pinligt.

Kunne man lide den første så skal man klart læse videre.. og ellers så bare give denne en chance, måske man bliver positivt overrasket.

4/5

 

Status på flytterod

Som i kan se har mine bøger ikke set dagens lys i 1,5 måned nu. Det jo ganske forfærdeligt, men jeg går og venter på nye bogreoler som skal pynte i vores ene stue. Vi forventer at modtage dem slut januar, start februar. Så der er håb for dem endnu.. men jeg får dog læst og vil påbegynde boganmeldelser meget snart. Har længe haft problemer med wordpress via iPhone, men ser nu ud til at virke via ipad. Så det må være vejen frem… for ja vores computer står også og samler støv et eller andet sted.

Flytterod

Min i forvejen stille blog er fortiden endnu mere stille fordi vi har købt hus.. men jeg vender stærkt tilbage når vi er på plads i vores nye hjem..
Må i alle have en dejlig jul.

Liebster Award #1

011116Jeg er for længe længe siden blevet nomineret til denne leg af Inge og Amalie.. (undskyld hvis andre har, så har jeg ikke set det, men så skriv det endelig) Meningen er jeg skal sende legen videre men den del springer jeg lige over, for jeg fornemmer mange har været igennem.. Jeg vil denne gang først svare på Amalies spørgsmål, da det var hende der først nominerede mig.

De 11 spørgsmål:
1. Hvorfor startede du din bogblog?
Jeg har haft Ajnat.dk siden 2004.. og den har virkelig været igennem meget før den blev til en bogblog. Før bloggede jeg rigtig meget om min hverdag. Husker jeg skrev rigtig meget om min første graviditet… men pludselig var jeg i det her bog univers og oplevede mange andre skrev om deres bogoplevelser… Jeg var nok også nået lidt dertil jeg ikke rigtig følte for at dele hele min hverdag med alle.. (det gøre jeg så via instagram.. )

2. Tager du selv billeder til din blog?
Ja men det er meget direkte billeder og ikke opstillet..  

3. Hvad har været det mest spændende boglige arrangement du har været til?
Der bare ikke så meget der slår de årlige bogbloggertræf.. men nu skal jeg til bogforum for første gang i år… endelig!

4. Hvilken forfatter, død eller levende, kunne du godt tænke dig at møde? Begrund dit svar.
Danielle Steel.. Og det ikke engang fordi hun har lavet de bedste bøger men der er bare noget ved hende der har rørt mig.. Især efter jeg læste hendes bog der er udkommet i virkelighedens verden.. Et kvindemenneske der fasciner mig.

5. Yndlings: Bøger, serier og film.
Ahmen listen vil jo blive enorm lang..
Hvis jeg lige her og nu skulle nævne en for hver kategori så vil det se sådan ud.
Bøger – Skammerens datter
Serie – Walking Dead (veninden og jeg er ved at dø over den serie… men ses det skal den)
Film – The book of Eli – Se den! Jeg elskede den.

6. Hvilket dyr er dit yndlings dyr?
Hund.. selvom jeg er ved at dø over deres fælde perioder. Vi har selv Luna der er en labrador.

7. Samler du på noget? hvis ja, hvad?
Bøger? Vil min mand nok mene.. men nej samler ikke rigtig noget, men har været der.. klistermærker, servietter, brevpapir… osv.

8. Hvad har du af hobbyer udover læsning?
Tja.. Vi “leger” utrolig meget med perler her hjemme.

9. Hvor foretrækker du at læse?
I en god lænestol, men sådan en ejer jeg ikke.. Så hjørnet af sofaen er bedst. Er typen der nemt bliver for træt hvis jeg får lagt mig for godt.

10. Hvilken bog startede din læselyst?
Min hukommelse svigter måske lidt.. Jeg lånte allerede en del bøger på skolen før jeg blev konfirmeret.. men da præsten i 2001 forslog Harry Potter fik min læselyst aldrig en ende.

11. Hvor køber du helst dine bøger?
Der hvor de er billige men ofte sker det online på Saxo.

Og så til de 11 facts om mig..
1. Jeg har ikke læst alle Harry Potter bøgerne fordi første film kom og der var bare så mange andre bøger jeg hellere vil læse.. (og så taler vi ikke mere om det)

2. Jeg har været i Disney Land… to gange.. første gang som en ekstra blå mandag med min onkel og anden gang med min mand som jeg så den gang kun havde kendt i et år.
3. Nu har vi så været sammen i 14 år (gift de 2 af dem)
4. Jeg har en lille bitte novelle i bogen Hjertevirus
5. Handlingen var om min første kærlighed, som så ikke er min mand.. haha..
6. Jeg havde epilepsi som lille (3-4klasse)
7. Jeg hader at have noget på hovedet.. Ret uheldigt når man cykler meget.
8. Gik i søndagsskole da jeg var lille
9. Har også gået til folkedans et par år
10. Spejder har jeg også været
11. Jeg har spillet Hay Day i over 2 år nu

Fra og med dig af Mhairi Mcfarlane

200916

Modtaget af HarperCollins Nordic

UDEN AT SIGE DET HELE:
Selvom Anna Alessis dates ofte viser sig at være weirdos, så kunne hun ikke være lykkeligere. Hun er 30+, har et job, som hun elsker, og livet er bedre, end hun havde turde håbe. Men sådan har det ikke altid været, og hun vil helst glemme alt om årene som syndebuk i skolen.

Så da James Fraser, ham der stod for størstedelen af ydmygelserne i skolen, dukker op i hendes liv, vendes alting på hovedet. Men James er anderledes nu – han er høflig, moden og sjov. Så folk kan vel ændre sig? Men hvorfor føler Anna sig som en idiot, fordi hun stoler på ham?

* * * * *
Endnu en flot og velskrevet bog fra Mhairi. Jeg tror faktisk jeg er mere vild med denne end den første jeg læste. Historien er den samme som i så mange andre bøger og film. Den grimme ælling har forvandlet sig til en smuk og sjov svane. Jeg er ligeglad for jeg læser gerne sådan en feel good bog igen og igen.

Anna er et typisk mobbeoffer. Hun husker sine dage i skolen som et mareridt, men er kommet videre i livet. Hun ser godt ud og har et fantastisk arbejde. Men leder stadig efter den eneste ene. Hun dater og sukker efter at opleve Harlequin magien..

Dagen for genforeningen med skolen nærmer sig og man fornemmer både hendes frygt og “i’m so excited” følelse… det hele falder bare lidt til jorden efter at ingen kan genkende hende… Livet går videre vil man tro.. Anna vil i hvert fald gerne have det bare var det og lade det gå i glemmebogen. Men pludselig står Anna i den situation at hun er tvunget til at samarbejde med James… og her er bogen næsten kun lige begyndt.

Læs den! Den er sød, sjov, hyggelig, fantastisk, kærlig, nervepirrende (på den “jeg dåner” måde)

Et lille twist er også at man får fortællingen både fra Anna og James side af.. Så vigtigt.

5/5

Barn nr. 8 af Kim Van Alkemade

141016

Modtaget af HarperCollins Nordic

UDEN AT SIGE DET HELE:
Det er 1919 da den fireårige Rachel Rabinowitz bliver sendt på børnehjem. Her udfører dr. Mildred Solomon medicinske eksperimenter med børnene som forsøgsdyr. Med store ambitioner om en karriere inden for medicin, udsætter hun Rachel for smertefulde eksperimentelle behandlinger med røntgenstråling, noget som giver Rachel men for livet.

Rachel arbejder som sygeplejerske, da hun møder dr. Solomon 35 år senere. Nu er dr. Solomon cancerpatient. Nu er det Rachel, som har overtaget. Ved uautoriseret at justere på doserne, udsætter hun nu sin plageånd for sin egen medicin. Men før natholdet er slut, må Rachel vælge mellem hævn – eller tilgivelse.

* * * 
Det har virkelig taget mig lang tid at komme igennem denne bog.. Ikke fordi den er dårlig. Men fordi historien er så barsk og mit moder hjerte kan slet ikke holde til det. Hjælper så nok heller ikke at man ved den er baseret på virkelig hændelser.

Man læser skiftevis med at høre om Rachel som barn og hvor hun nu står som voksen og har et ganske okay liv på trods hendes voldsom barndom. Det gav mig to forskellige forhold til hende. Jeg er ikke helt med hende som voksen, det bliver måske bare lidt for kedeligt. Jeg tog mig selv i at læse lidt hurtig og sjusket igennem de kapitler frem for dem hvor hun er barn. Selvom de var de hårde at komme igennem så var det bare der historien levede og skyld i denne bog.

Skal jeg vurder bogen ud fra mine følelser kun, så havde den ikke overlevet, men hvis jeg lige prøver at ligge det fra mig, så er det faktisk en velskrevet bog.
En historie der fortjener at blive læst.
3/5

 

1 2 3 10